Syrische 'rebellen' in de problemen: Assad verovert 14 dorpen in Noord-Syrië

Geen categoriejan 09 2018, 9:00
Assads troepen gaan los.
Troepen van Assad veroverden gisteren 14 dorpen in het noorden van Syrië. Die dorpen waren tot gisteren in handen van zogenaamde 'rebellen,' waaronder het aan Al Qaeda-gelinkte Levant Liberation Committee.
Assads stormtroepen zijn al sinds oktober bezig met een groot offensief in Hama en Idlib. Sindsdien zijn 100 dorpen veroverd. Tijdens kerst deed Assad er een schepje bovenop door nog meer troepen naar de regio te sturen.
Het doel van de troepen is om de luchtmachtbasis Abu Zuhour te veroveren. Die basis is in handen van 'rebellen.' Daarbij kan de weg van Damascus naar Aleppo meteen veilig gesteld worden. De 14 dorpen die gisteren heroverd werden door Assad liggen in de buurt van de basis in kwestie.
Kortom, langzaam maar zeker is Assad bezig om, met hulp van zijn Russische vrienden, Syrië weer helemaal in handen te krijgen. Hij heeft er letterlijk jaren over gedaan, maar het heeft er onderhand alle schijn van dat hij tóch aan de macht blijft. Dat was een jaar of wat geleden nagenoeg ondenkbaar, maar dankzij zijn goede vriend Vladimir Poetin lijkt het daar toch op uit te draaien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten