Syriza is Griekse arm van het Kremlin

Geen categoriejan 28 2015, 14:00
De leider van Syriza onderhoudt warme banden met Poetin en co.
De kritiek op Tsipras, de leider van Syriza, begint toe te nemen. De reden? Niet alleen eist hij allemaal concessies van de Europese Unie, maar hij lijkt ook nog eens behoorlijk wat sympathie te hebben voor het Rusland van Vladimir Poetin. Zoals onze eigen columnist Jan Gajentaan zegt op Twitter:
Hoewel het klopt dat Tsipras bij Rusland slijmt - hij verzet zich tegen plannen van de EU om Rusland aan te pakken - klopt het allerminst dat hij daar nu pas mee "begint." Zoals de journalist Christo Grovez laat weten op Twitter is Syriza namelijk al langere tijd een trouwe bondgenoot van het Kremlin.
Dugin is misschien wel de belangrijkste adviseur en "ideoloog" van het Poetin-regime. Zie hier meer informatie over wie hij precies is en waar hij voor staat. Kort gezegd hoopt Dugin - met hulp van Poetin - om Europa in één grote chaotische bende te veranderen. Dat doet Rusland door bepaalde partijen en bewegingen te steunen die anti-EU en zwaar nationalistisch zijn. Als ze in staat zijn om een Europese oorlog te veroorzaken, zullen ze dat zeker doen.
Ik zou zeggen: kijk eens naar de lijst met Kremlin-bevriende organisaties en individuen - dat zijn dus mensen die zich inzetten om Poetins doelen te bereiken in het Westen. Tsipras en zijn partij staan er prominent op.
Dat is niet zo gek aangezien Syriza actief geholpen wordt door de Russen. Kijk maar eens naar het strategische plan dat een topfunctionaris van die partij in 2013 naar Dugin stuurde - ter goedkeuring.
De strategie is bijzonder zorgwekkend en zelfs schokkend te noemen... wat nog meer het geval is als je bedenkt dat Syriza leunt op het Kremlin. Erg, maar het wordt zo mogelijk nóg erger. Een jaar later schreef een bondgenoot van Dugin namelijk zelf maar een strategie-paper voor Syriza:
Ook is er deze foto van de nieuwe waarschijnlijke minister van Defensie, net als Tsipras een favoriet van het Kremlin:
Kortom, Syriza is niets meer of minder dan de Griekse arm van Moskou. We moeten er dan ook ernstig rekening mee houden dat de nieuwe machtshebbers in Griekenland voor flink wat chaos en onrust zullen zorgen in Europa.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten