Tanja de terrorist leeft nog

Geen categoriedec 07 2011, 18:59
He, jammer zeg. Tanja Nijmeijer, Neerlands bekendste terrorist, leeft nog.
Ze heeft onlangs namelijk midden in de jungle een interview afgegeven. U zult wel denken: aan wie, dan? Wie zendt dat uit, een interview met deze terrorist?
De vraag stellen is hem beantwoorden: de NOS natuurlijk!
Tanja is immers de favoriete terrorist van links Nederland -- en dus van de Nederlandse Omroep Stichting.

Het interview is half november in het Colombiaanse oerwoud opgenomen. "Als je hier in de jungle zit en je hoort continu bombardementen en je hoort continu geweren; de enige reactie die je als guerrillera hebt, is schieten", zegt Nijmeijer in het gesprek.

Het interview is vanavond te zien in het NOS-Journaal van 20.00 uur en in Nieuwsuur.

Je kunt nu al een mooie teaser kijken op de website van de NOS. Ik zou zeggen, klik op die link en geniet er eventjes van. Is het niet geweldig, om zo'n Nederlandse Che Guevara in actie te zien? "De enige reactie die je als guerrillera hebt" (ja, ja, ze gebruikt het Spaanse woord; mooi he, dat accent?) "is schieten!" Geweldig die authenticiteit! Wat staat ze dicht bij de natuur he? Die vrouw is duidelijk in touch with her animal side. Oh ja, schitterend mooi. Een meisje uit de jungle, een moderne Mowgli. Mooier, beter kan niet!
Toch?
Het vervelende van deze hele situatie is het feit dat Nijmeijer een vrouw is die veracht, niet vereerd moet worden door het publiek. Ze werkt voor een socialistische terroristenclub die zichzelf in leven houdt door de drugshandel. De FARC is een vreemde kruising tussen socialistische revolutionairen, terroristen en de mafia. Waarom krijgt zij steeds weer de mogelijkheid om haar verhaaltjes te verkopen aan een Nederlands publiek dat er eigenlijk niets van begrijpt?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten