snapshot6

Te gek voor woorden: GroenLinks-Amsterdam wil de stad autovrij, 50 op de snelweg en Piet weg

Geen categoriesep 14 2017, 16:00
Wat hebben de schrijvers van dát partijprogramma in hemelsnaam zitten snuiven?
Natuurlijk. We zijn wel wat gewend van GroenLinks. Ze zijn links, hebben nogal wat groene ideeën en zijn op beide vlakken nogal radicaal. De Amsterdamse afdeling van die partij is echter de belichaming van knetterlinks: als je Jesse Klaver en zijn landelijke kameraden al erg vindt, dan moet je ze in Mokum eens zien.
Ter herinnering: in het voorjaar van 2018 mogen we alweer naar de stembus, deze keer om onze gemeenteraden te kiezen. Zo ook natuurlijk in Amsterdam, waar genoeg partijen staan te popelen om het machtsvacuum dat de PvdA ook daar ongetwijfeld zal achterlaten, op te vullen. Zo ook GroenLinks natuurlijk, dat donderdag haar verkiezingsprogramma presenteert.
Zoals dat in Nederland gaat weten we er al alles van voordat het überhaupt gepresenteerd is, al zou je in dit geval willen dat dat niet zo was. Er staan namelijk de bizarste ideeën in, op de meest uiteenlopende gebieden.
Om te beginnen met 'Groen': die gifgroene partij staat natuurlijk al tijden bekend als een autohatende bende, maar dit maakt het officieel. Ze willen daar namelijk de Amsterdamse binnenstad nog onleefbaarder maken door daar een algeheel autoverbod in te stellen. Maar daar houdt het nog niet mee op, want de rest van de stad moet vanaf 2025 alleen nog maar toegankelijk zijn voor uitstootvrije voertuigen én er mag overal nog maar 30 gereden worden. Nou ja, overal? Vooruit, op de snelweg niet: daar zijn ze zo gul om je nog 50 te laten rijden. En dat terwijl de minimumsnelheid op snelwegen doorgaans 60 is. Lekker slim dus, en vooral ge-wel-dig voor de doorstroom. Topidee joh!
En dan hebben we natuurlijk nog de component 'Links'. Die uit zich niet door het doden van onze economie, maar van onze cultuur. Wat deze lui betreft moet Zwarte Piet immers nog altijd officieel verboden worden en Keti Koti - de jaarlijkse slavernijherdenking - een nationale feestdag. Want herdenkingen zijn ervoor om feest te vieren, ofzo.
Eén ding is in ieder geval zeker: Nederland heeft bij de volgende verkiezingen, zeker in Amsterdam, een duidelijke keuze. Nu maar hopen dat die juist zal worden beantwoord, en met 'juist' doel ik inderdaad niet op een stem op deze knetterlinkse kliek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten