Te treurig voor woorden: testlocaties GGD doelwit vandalen - brandstichting in Limburg

Te treurig voor woorden: testlocaties GGD doelwit vandalen - brandstichting in Limburg

Een GGD-instelling in Flevoland. Bron: Robinotof / Shutterstock.com.

Sommige mensen ontsporen compleet dezer dagen, steeds meer testlocaties van de GGD zijn slachtoffer van geweldsincidenten. Van ingegooide ruiten tot aan brandstichting bij een testlocatie in Limburg. De emoties en irritaties lopen hoog op bij enkele mensen, en zij kunnen het niet laten om over te gaan op vernieling.

In Amsterdam zijn er op twee locaties van testlocaties de ruiten ingegooid. Het bleef gelukkig enkel bij wat flinke glasschade, maar in Limburg is het helemaal geëscaleerd.

?ref_src=twsrc%5Etfw

„De locaties worden al beveiligd en het glas bij het laboratoriumgedeelte van de testlocaties wordt vervangen door veiligheidsglas. In alle gevallen is aangifte gedaan door ons of de eigenaar van het pand (RAI)”

In het Limburgse Urmond ontdekte vanochtend het personeel dat er een brandje was gestoken. Ook op de beveiligingsbeelden was er te zien dat er sprake was van een korte brand. De politie is daar opzoek naar de dader.

Het is onbegrijpelijk, en tegelijkertijd enorm sneu, dat testlocaties worden belaagd door gefrustreerde viruswappies. Dat zij steevast het virus en de crisis ontkennen moeten ze lekker zelf weten, maar blijf met je fikken gewoon af van andermans eigendom. En in dit geval dus van de coronateststraten!

„We leven in een moeilijke tijd. Onze mensen staan al negen maanden elke dag klaar om testen af te nemen. Ik hoop dat ze hun werk kunnen blijven doen. Dat is in het belang van de hele bevolking”, reageert directeur Frank Klaassen van de GGD Zuid-Limburg tegen de regionale omroep. „Onze medewerkers kunnen wel tegen een stootje, maar het is belangrijk om respect voor collega’s en mensen in de zorg te hebben.”

Het respect is soms ver te zoeken bij de complotgekken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties