Team Van Woerkom heeft gewonnen

Geen categoriejun 05 2014, 17:45
Ondanks het gezeur van linkse politici en linkse media stemden 91 Kamerleden vóór de benoeming van Guido van Woerkom als Nationale Ombudsman.
Vanavond staat er pizza en bier op het menu bij mij thuis, want team Van Woerkom heeft gewonnen: de ANWB-directeur wordt gewoon de nieuwe Ombudsman. Allereerst mijn hartelijke felicitaties aan Guido van Woerkom. Hij heeft het verdiend, en hij kreeg vanmiddag brede steun vanuit de politiek. De Kamer stemde vanmiddag via een schriftelijke stemming. Er werden 102 geldige stemmen uitgebracht, 91 daarvan gingen naar Van Woerkom, de rest naar andere 'kandidaten'.

Tijdens de stemming werden ook negen stemmen uitgebracht op de vorige Nationale Ombudsman, Alex Brenninkmeijer. Die is sinds begin dit jaar lid van de Europese Rekenkamer. Ook twee anderen, onder wie oud-Kamerlid Naïma Azough van GroenLinks, kregen een stem.

Het kabinet leunt op slechts 79 zetels in de Kamer, dus er is meer steun voor Van Woerkom als Ombudsman dan voor Rutte II. Ook al hebben sommige linkse journalisten dat laatste nog niet door:
Links heeft de strijd verloren. Dat blijkt ook uit de reactie van PvdA-leider Diederik Samsom, die na de stemming zei dat Van Woerkom "de volle steun" van de PvdA krijgt. "De democratie heeft gewerkt en de meerderheid van stemmen telt. De ombudsman is gekozen en hij verdient onze volle steun. Hij moet nu de kans krijgen de ombudsman van alle Nederlanders te worden," aldus Samsom. Wat een afgang voor Samsom en zijn collega's.
De ophef die linkse politici én linkse media de afgelopen dagen maakten om de uitspraak van Van Woerkom in 2010 (hij zei dat hij zijn vrouw niet alleen met de taxi liet gaan omdat "er nog weleens een Marokkaan achter het stuur zou kunnen zitten") was zwaar overdreven. Het keert terug als een boemerang in de gezichten van de race hustlers. Mooi is dat. Als je ooit in je leven een niet-politiek-correct grapje hebt gemaakt, dan betekent dat nog niet je nooit meer ergens aan de slag komt. En terecht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten