Terreurdreiging: Israël pakt 29 Hamas-leden op die aanslagen wilden plegen

Geen categorieapr 15 2015, 16:00
Het houdt niet op...
Zolang de islamitische terreurorganisatie Hamas bestaat en actief is op de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever en met wapens en geld wordt gesteund door de radicale ayatollahs van Iran, zullen we dit soort berichten over op handen zijnde terreuraanslagen tegen Israël blijven horen. Helaas.
Het Israëlische leger heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 29 activisten van de Palestijnse beweging Hamas gearresteerd. Zij zouden in het noorden van de Westelijke Jordaanoever hebben samengespannen om terreuraanslagen in Israël te plegen, zo heeft het leger volgens de Franse krant Le Figaro in een persverklaring laten weten.
De in totaal 29 Hamas-leden zijn allemaal aangehouden in dezelfde stad: Nablous op de Westelijke Jordaanoever. In totaal zijn er zelfs 49 Hamas-leden sinds 1 april opgepakt. Dat is opmerkelijk veel, want over de hele vorige maand waren het er net zoveel, terwijl we nu nog maar op de helft van de maand april zitten:
Niet alleen het Israëlische leger, maar ook de veiligheidsdiensten van de Palestijnse Autoriteit maken jacht op Hamasaanhangers die van het voorbereiden van terreuraanslagen worden verdacht. Die diensten zouden in maart tussen veertig en zestig activisten van Hamas hebben gearresteerd. De Palestijnse Autoriteit bestuurt de Westelijke Jordaanoever.
Het schrikbarende aan dit nieuws is niet dat het Israëlische leger actief de ene na de andere aanslag verijdelt - we weten allemaal hoe erg Israël wordt gehaat in radicaal-islamitische kringen - maar dat Hamas kennelijk erg actief is op de Westelijke Jordaanoever. Nu is dat niet bepaald verrassend, maar één ding is wel duidelijk: de Westelijke Jordaanoever dreigt steeds meer op de Gazastrook te lijken als er niet op tijd wordt ingegrepen.
Het beste zou zijn als Hamas als terreurorganisatie helemaal zou verdwijnen en de Palestijnen worden bevrijd van Hamas, maar of de Palestijnen dat zelf wel willen...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten