Terreurverheerlijker Abbas heeft geschiedenisles nodig: "Jeruzalem is altijd de hoofdstad geweest van Palestina!"

Geen categoriedec 13 2017, 20:00
Dat, óf hij is de leukste thuis.
Een week na de aankondiging van Donald Trump dat de Verenigde Staten Jeruzalem eindelijk eens erkennen als hoofdstad van Israël én dat de Amerikaanse ambassade naar die heilige stad verhuist, is de rust nog steeds niet wedergekeerd in het Midden-Oosten. Islamitische landen beramen nog steeds wraak, zowel richting de Verenigde Staten als Israël. Als onderdeel daarvan hebben de leiders van die voorbeeldige landen in het kader van de Organisation for Islamic Cooperation een zogenaamde 'Jeruzalem-top' georganiseerd, die vandaag plaatsvindt.
Wat daar zo alles besproken wordt? Je hoopt natuurlijk dat ze eindelijk eens de realiteit accepteren, namelijk dat Jeruzalem al decennialang de hoofdstad van de joodse staat, Israël dus, is. Of je wílt dat dat zo is, is een andere vraag, maar dát het zo is, valt simpelweg niet te ontkennen. De Knesset - het Israëlische parlement - staat in Jeruzalem, het presidentiële paleis, de ministeries: eigenlijk alles wat je in een hoofdstad zou verwachten.
Desondanks heeft de Palestijnenbaas Mahmoud Abbas van de Palestijnse Authoriteit het vandaag voor elkaar gekregen om een uitspraak te doen die de werkelijkheid totaal negeert. Tijdens de top kreeg hij de woorden "Jeruzalem is altijd de hoofdstad geweest van Palestina en zal dat ook altijd blijven" uit zijn mond, en het erge is: hij leek het nog te menen ook. Dat is misschien een uitspraak die het goed zou doen bij een Israëlische stand-up comedianshow, maar daar houdt het ook mee op.
Want laten we even kijken: wat was de hoofdstad van Palestina tijdens de jaren van haar bestaan? Oh, wachten even: er hééft nooit een staat genaamd Palestina bestaan! Op dit moment valt dat gebied onder Israël, daarvoor onder het Britse rijk en weer daarvoor onder het Ottomaanse (Turkse) rijk. In al die jaren - en de jaren daarvoor - heeft er nooit een land met de naam Palestina bestaan. En aangezien fictieve landen geen hoofdstad kunnen hebben, is de uitspraak van terreursponsor Abbas dus per definitie de grootste onzin.
Helaas zijn er genoeg mensen die zijn soort van geschiedsvervalsing nog steeds als zoete koek slikken. Als Arabieren net zo goed waren in het opbouwen van hun landen als in het verspreiden van antisemitische leugens, dan was het Midden-Oosten nu een paradijs op aarde. Helaas kiezen ze er liever voor om al hun inspanningen te richten op het ontkennen van het bestaansrecht van het miniskule Israël. Het is maar wat je hobby is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten