Terrorisme-expert luidt de noodklok bij Buitenhof: "De jihadistische scene is groter dan ooit"

Geen categoriesep 30 2018, 18:00
Er zijn meer wannabe terroristen én sympathisanten dan ooit in ons land.
Edwin Bakker is hoogleraar Terrorisme en Contraterrorisme aan de Universiteit Leiden. Vandaag mocht hij verschijnen bij Buitenhof om daar met ene Amy-Jane Gielen en presentator Jort Kelder te praten over het terrorisme-probleem in Nederland. Bestaat dat probleem echt? Zijn de arrestaties van onlangs een teken dat er een dieper probleem zit, en dat er echt een dreiging uitgaat van terroristen in ons land, of valt het allemaal wel mee en waren de arrestanten écht de uitzondering?
Nou, helaas voor alle wegkijkers had Bakker slecht nieuws. "De jihadistische scene is groter dan ooit" in ons land, zei hij.
Om hoeveel mensen het dan precies gaat? Nou, dat is niet helemaal duidelijk, maar we weten al wel dat het om vele duizenden "sympathisanten" gaat. "Er is weleens een inschatting gedaan door de AIVD. Die had het over duizenden sympathisanten, honderden activisten en driehonderd mensen ongeveer die naar Syrië gegaan zijn."
Let wel, dat was dus een tijdje geleden. In de tussentijd zijn die groepen alleen maar groter geworden. Er zijn meer sympathisanten, meer activisten, én meer gekken die hun radicale denkbeelden in de praktijk gebracht hebben door op jihad te gaan.
https://twitter.com/Buitenhoftv/status/1046343532514967554
Laten we in vredesnaam hopen dat zelfs wegkijkend links Bakkers woorden serieus neemt. Als dat niet zo is zal dit probleem de komende jaren namelijk alleen maar verder groeien -- ongetwijfeld met rampzalige gevolgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten