Terrorist New York is immigrant uit Bangladesh, wilde aanslag plegen uit woede vanwege... kerstmis

Geen categoriedec 12 2017, 9:00
Oh ja, en hij werd geïnspireerd door... ISIS.
De gek die gisteren een zelfmoordaanslag wilde plegen in New York, en daarbij zichzelf en drie onschuldige burgers verwondde, blijkt volgens de Amerikaanse autoriteiten geïnspireerd te zijn door ISIS. De reden dat hij toesloeg nabij de bus terminal van New York City's haven autoriteit? Hij zag daar kerstposters hangen. Als islamistische extremist kon hij dat niet accepteren.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/940252962978521089
De dader, Akayed Ullah, is een immigrant uit Bangladesh. Zijn grote doel was om Amerikanen te herinneren aan de ISIS-aanslagen op Europese kerstmarkten de afgelopen jaren.
Hoewel NBC News er nog een beetje omheen probeert te praten ("hij besloot om zijn aanslag daar te plegen omdat hij een 'holiday image' zag hangen) is de New York Times wél eerlijk: "Hij de lokatie omdat er kerstposters hingen."
Voor zijn bom gebruikte Ullah onder meer een 9-volt battery, explosief poeder, en een dunne pijp. Oh ja, en een gebroken kerstlichtje. Want ja, hij wilde ervoor zorgen dat dit thema -- kerst -- overal in zou terugkomen.
Dat Ullah geïnspireerd is door ISIS staat ondertussen wel vast. De terreurgroep publiceerde vorig jaar een lijst vrij met namen en adressen van kerken die aanhangers zouden moeten aanvallen. Het gevaar bestaat nog altijd dat een paar radicale gekken die plannen daadwerkelijk uitvoeren.
Want ja, afgelopen maand arresteerde de Duitse politie zes Syrische nepvluchtelingen. Zij werden ervan verdacht dat ze voor ISIS hebben gevochten én dat ze van plan waren om Duitse kerstmarkten aan te vallen. Hoewel ze vrijgelaten werden zegt de politie dat ze door dit onderzoek, en door deze arrestaties, wel meer informatie boven water hebben gehaald over die geplande aanslagen.
Kortom, ISIS is vastbesloten om kerst bijzonder bloederig te maken dit jaar. Laten we in vredesnaam hopen dat Westerse inlichtingendiensten er bovenop zitten en ingrijpen voordat dit soort extremisten kunnen toeslaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten