Terroristen hebben vrij spel: derde dader van aanslag Manchester ook al bekend bij autoriteiten

Terroristen hebben vrij spel: derde dader van aanslag Manchester ook al bekend bij autoriteiten

Het wordt steeds treuriger en treuriger. De aanslagen in Manchester zijn an sich al een immorele en verschrikkelijke gebeurtenis. Wat nog erger is, is dat het voorkomen had kunnen worden. Vandaag was er een grote herdenking in Londen, waarbij in de stromende regen massa's mensen aanwezig waren. Veel mensen gaven aan dat 'we door moeten gaan' en 'we laten ons niet kisten'. Maar hoe kan dat als de autoriteiten niet hun werk (goed) doen?

De derde dader van de aanslag is een Italiaans-Marokkaanse extremist genaamd Youssef Zaghba. Hij was al bij de Italiaanse autoriteiten bekend en op een risicolijst geplaatst, omdat hij naar Syrië wilde reizen. De Italiaanse autoriteiten hebben toen de Libische en Britse autoriteiten gewaarschuwd. De Britse politie zei juist dat Zaghba helemaal niet bekend stond bij de autoriteiten. Nigel Farage vraagt de juist vraag, wat is er in vredesnaam aan de hand dat deze dader het Verenigd Koninkrijk kon binnenkomen?

Dan nog geen eens te spreken over een van de andere daders: Khuram Shazad Butt. Hij was niet alleen bekend bij de autoriteiten, maar kwam zelfs nog in een documentaire voor over jihadi's in de Britse buurten: The Jihadi's Next Door. Dit kan je toch niet verzinnen? Dit betekent niet gelijk dat de Britse autoriteiten laks zijn, of het niet willen, maar dat er niet genoeg budget is. Zoals op een van de campagnebijeenkomsten terecht gesteld is, is er in de jaren waarin Theresa May Minister van Binnenlandse Zaken was flink bezuinigd op de veiligheid.

Laat dit een les zijn voor het Verenigd Koninkrijk en voor ons in Nederland. Genoeg is genoeg, dit mag niet meer gebeuren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties