Terroristen hebben vrij spel: derde dader van aanslag Manchester ook al bekend bij autoriteiten

Geen categoriejun 06 2017, 15:00
Het wordt steeds treuriger en treuriger. De aanslagen in Manchester zijn an sich al een immorele en verschrikkelijke gebeurtenis. Wat nog erger is, is dat het voorkomen had kunnen worden. Vandaag was er een grote herdenking in Londen, waarbij in de stromende regen massa's mensen aanwezig waren. Veel mensen gaven aan dat 'we door moeten gaan' en 'we laten ons niet kisten'. Maar hoe kan dat als de autoriteiten niet hun werk (goed) doen?
De derde dader van de aanslag is een Italiaans-Marokkaanse extremist genaamd Youssef Zaghba. Hij was al bij de Italiaanse autoriteiten bekend en op een risicolijst geplaatst, omdat hij naar Syrië wilde reizen. De Italiaanse autoriteiten hebben toen de Libische en Britse autoriteiten gewaarschuwd. De Britse politie zei juist dat Zaghba helemaal niet bekend stond bij de autoriteiten. Nigel Farage vraagt de juist vraag, wat is er in vredesnaam aan de hand dat deze dader het Verenigd Koninkrijk kon binnenkomen?
https://twitter.com/Nigel_Farage/status/872053339764269057
Dan nog geen eens te spreken over een van de andere daders: Khuram Shazad Butt. Hij was niet alleen bekend bij de autoriteiten, maar kwam zelfs nog in een documentaire voor over jihadi's in de Britse buurten: The Jihadi's Next Door. Dit kan je toch niet verzinnen? Dit betekent niet gelijk dat de Britse autoriteiten laks zijn, of het niet willen, maar dat er niet genoeg budget is. Zoals op een van de campagnebijeenkomsten terecht gesteld is, is er in de jaren waarin Theresa May Minister van Binnenlandse Zaken was flink bezuinigd op de veiligheid.
Laat dit een les zijn voor het Verenigd Koninkrijk en voor ons in Nederland. Genoeg is genoeg, dit mag niet meer gebeuren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten