'Terroristen kerk Normandië droegen islamitische kleding, riepen "Jihad" en "ISIS"'

'Terroristen kerk Normandië droegen islamitische kleding, riepen "Jihad" en "ISIS"'

Maar dit heeft natuurlijk helemaal niets te maken met de islam!

Er komt steeds meer informatie naar buiten over de aanslag op een kerk in Normandië, waarbij in ieder een priester vermoord werd en een ander slachtoffer zwaar gewond naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Zo berichten lokale Franse media dat de 'aanvallers' islamitische kledij droegen en tijdens hun moordactie riepen dat ze het voor de 'Jihad' en 'ISIS' deden.

Je zou denken dat het dan vrij duidelijk is uit welke hoek de aanslagplegers kwamen.

Nou, de BBC denkt daar net een beetje anders over. Zoals deze Twitteraar terecht schrijft houdt de BBC namelijk vol dat het nog niet duidelijk is waarom de terroristen de kerk aanvielen en de arme priester vermoordden:

Gelukkig zijn er anderen, waaronder Marion Le Pen, die veel minder moeite hebben om het beestje bij zijn naam te noemen:

Ook de Franse autoriteiten hebben laten weten dat ze het als een terreurdaad zien. Dat is tegenwoordig al heel wat.

Maar: dat moet natuurlijk alleen nog maar het begin zijn. Uiteindelijk moeten we in Europa ook de moed hebben om de Radicale Islam daadwerkelijk eens te bestrijden. Dit betekent onder meer dat we geen massa-immigratie meer moeten toelaten vanuit het Midden-Oosten, dat iedereen met enigszins radicale denkbeelden nauwlettend in de gaten gehouden moet worden, en dat radicale organisaties met geweld van de aardbodem geveegd moeten worden.

Dit is een foto van de priester die vermoord is, pater Jacques Hamel. Deze man werd in 1958 priester en was op de dag van zijn dood 86 jaar oud. In die jaren heeft hij ongelooflijk veel gezien en meegemaakt, waaronder de bezetting van zijn land door de nazi's. Hij overleefde alles... en diende God in moeilijke en mooie tijden.

Screen Shot 2016-07-26 at 14.09.37

Tot vandaag. Toen kwamen er namelijk een stel radicale moslims naar zijn kerk die hem zijn keel doorsneden (en volgens steeds meer berichten hem zelfs op ISIS-achtige wijze onthoofdden). Het is een vreselijk einde voor een ieder, maar al helemaal voor een hoogbejaarde man die zich onmogelijk kon verdedigen.

Moge God de ziel van deze dappere martelaar, pater Jacques, zegenen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties