Terugkijken: Wilders veegt de vloer aan met Asscher. "Nee, Nederland is niet van ons allemaal, maar van Nederlanders"

Geen categoriemrt 15 2017, 10:00
Blijkbaar moet je tegenwoordig duidelijk maken dat Nederland inderdaad alleen van Nederlanders is.
Gisteravond mochten Lodewijk Asscher en Geert Wilders het tegen elkaar opnemen in het grote lijsttrekkersdebat van de NPO. En ja, het was een fantastisch moment. Asscher bewees weer eens een politiekcorrecte onbenul te zijn, terwijl Wilders in zin na zin de vloer met hem aanveegde.
Het mooiste van Asscher is natuurlijk dat hij maar niet kan bevatten dat een man als Wilders wel afgeeft op immigranten die zich niet aanpassen, maar dat dit niet betekent dat hij ook iets tegen immigranten heeft die zich wél aanpassen. Voor Asscher betekent kritiek op tuigmarokkanen en relturken automatisch dat je een hekel hebt aan alle allochtonen. Hij kan het onderscheid tussen geïntegreerde en niet-geïntegreerde immigranten niet maken. En dat is natuurlijk precies waarom de PvdA zo in elkaar dondert en werkelijk geen enkele linkse kiezer nog vertrouwen in dat clubje heeft.
Ook herhaalde Asscher enkele keren dat Aboutaleb van Rotterdam de raddraaiers had "aangepakt", precies zoals Wilders dat wil. Maar dat is feitelijk onjuist. Ja, de betoging werd uiteindelijk beëindigd door de ME, maar er werd op dat moment (vrijwel) niemand opgepakt. Al die lui die daar stonden te protesteren en het noodbevel aan hun laars lapten hadden meegenomen moeten worden naar het bureau. Maar deed Aboutaleb dat? Natuurlijk niet. Hij liet de ME de demonstratie beëindigen, en dat was het dan. De volgende dag stond het de relturken in kwestie vrij om weer los te gaan.
Anders dan Asscher begrijpt Wilders dat de Nederlandse kiezer het daar onderhand helemaal mee gehad heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten