Terwijl Kamerleden door Iran reizen belooft Teheran "krachtiger dan ooit" oorlog tegen Israël te voeren

Geen categorieokt 20 2017, 14:00
Zeven Tweede Kamerleden reizen doodgemoedereerd door Iran, terwijl het land op dat moment gewoon nog eens de haatsluizen richting Israël openzet. Iran zegt er een tandje bij te gaan gooien in de strijd tegen de enige joodse staat op de wereld.
Gisteren vertrok een vliegtuig met zeven Tweede Kamerleden richting Iran. Aan boord zaten Han ten Broeke (VVD), Raymond Knops (CDA), Sadet Karabulut (SP), Raymond van Roon (PVV), Attje Kuiken (PvdA), Joël Voordewind (ChristenUnie) en Martin van Rooijen (50PLUS). Een werkbezoek aan de Islamitische Republiek Iran. Werkbezoeken aan bevriende naties zijn gesneden koek voor buitenlandwoordvoerders in de Tweede Kamer. En ja, sinds de Iran-deal is alles op papier weer pais en vree met de ayatollahs. Sancties zijn weggenomen en het diplomatieke verkeer is hersteld: leuke reisjes inboeken maar!
Alleen: wij kunnen dan wel weer vrienden zijn met Rouhani en zijn kliek, maar dat wil niet zeggen dat de Iraanse regering daarmee ook automatisch een verlichte westerse regering is geworden die hecht aan ontwapening of mensenrechten. Integendeel: de hervonden westerse appreciatie voor Iran geldt daar juist als overwinning van de eigen koers. Dat standvastig en orthodox conservatisme uiteindelijk wereldwijd respect afdwingt, ook in het Westen.
Vervolgens ontstaat dus het zelfvertrouwen om oude vijand Israël nog maar eens goed op de korrel te nemen. Lekker dreigen met de vernietiging van de enige joodse staat op Aarde, alsof het niets is:

"Iran’s powerful Revolutionary Guards on Thursday threatened a “relentless fight” against Israel, a day after the US urged the international community to confront Tehran over its “destructive conduct” across the Middle East.

“We will continue the relentless fight against the hegemonic system and Zionism more resolutely and powerfully than before and… will not hesitate a moment in defending the Islamic Revolution and the country’s national interests,” the IRGC said in a statement published by the semi-official Fars news agency."

En de Nederlandse parlementariërs die momenteel in Iran aanwezig zijn stonden erbij en keken naar. Genegeerd en weggehoond terwijl in hun aanwezigheid onze belangrijkste bondgenoot in het Midden-Oosten gewoon met de dood bedreigd wordt.
Dit kan en mag Nederland niet over z'n kant laten gaan. Wij namelijk óók een trotse natie. Dus: kom direct terug naar huis Han ten Broeke, Raymond Knops, Sadet Karabulut, Raymond van Roon, Attje Kuiken, Joël Voordewind en Martin van Rooijen. Jullie laten je momenteel gebruiken als stilzwijgende goedkeuring voor antisemitisme en oorloghitserij. Dat moet een zelfrespecterende Nederlands parlementariër niet accepteren. Jammer dus van het snoepreisje, maar het dienen van het Nederlandse belang dienen moet daar natuurlijk boven gaan. Pak dus direct het vliegtuig terug naar Amsterdam en laat zien dat Nederland deze jodenhaat absoluut niet pikt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten