Thierry Baudet geeft lesje klassieke muziek aan publieke omroep: ''Popmuziek is net als fastfood.''

Geen categoriemei 25 2018, 15:00
In tegenstelling tot veel interviews met Thierry Baudet, was het interview met 3FM een verademing. Het ging een keer over muziek en de muzieksmaak van Thierry. Baudet legt uit wat voor functie klassieke muziek heeft en waarom het beter is dan bijvoorbeeld popmuziek. Naarmate het interview vordert lijkt het interview te veranderen in een soort therapiesessie.
Op het moment dat de DJ, Frank van der Lende, Brahms opzet, lijkt Baudet zichtbaar geraakt en zie je hem intern duiken in de compositie. Hij vertelt wat hij er bij voelt en hoe hij de muziek ziet en maant de DJ er op om ook goed te luisteren, in plaats van te praten.
Waarom ik dit zo goed vind? Dit is een moment waarin ik Thierry Baudet zoals ik hem graag zie. Als mens, academicus, filosoof en muziekliefhebber. Heel kalm en rustig, nadenkend over het leven en zijn eigen plaats daarin. Niet de bedrukkende en drukke rol van fractievoorzitter van Forum voor Democratie, maar de man waar zo veel mensen dol op zijn. Naar mijn visie de échte Thierry Baudet.
Ik kan kritiek uiten op Forum voor Democratie, op de interne structuur of de debatstijl van Baudet, maar hij blijft in veel opzichten een inspiratie en hij is een charmante en intelligente man. Ik zou hem op tv wel vaker op de manier willen zien, zoals hij deed in het interview met 3FM.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten