Thierry Baudet steunt Wilders in politiek showproces: 'Kamer reageert huichelachtig'

Thierry Baudet steunt Wilders in politiek showproces: 'Kamer reageert huichelachtig'

Een balkon in de Schilderswijk. Bron: Daniela Paes Leao / YouTube (Creative Commons).

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen maakt Baudet nog maar eens duidelijk dat hij Wilders steunt in zijn 'showproces', terwijl politici de andere kant opkeken terwijl Wilders politiek zou zijn vervolgd bleef Baudet het opnemen voor Geert Wilders. Kamerleden hebben hun taak verzaakt in deze kwestie aldus Baudet.

In het debat hekelde Baudet de stelling dat hij er niet altijd zou zijn. Dit zou simpelweg niet kloppen als we de statistieken .

?ref_src=twsrc%5Etfw

In de interruptie van Baudet geeft hij vooral een sneer naar de kartelpolitici - en haar ministers - die doodleuk de andere kant opkeken toen Wilders vervolgd werd. Deze hele vervolging bleek naderhand een grote poppenkast te zijn. VVD-mastodont Opstelten stond erop dat Wilders vervolgd werd, en vanaf dat moment begon het hele circus.

Vanaf de eerste dag heeft Baudet het opgenomen voor Wilders, en ondanks de politieke verschillen blijft Baudet dit doen.

Deze APB maken één ding duidelijk: Baudet probeert de VVD tot verantwoording te roepen voor de gemaakte keuzes van de afgelopen decennium onder Rutte. Baudet probeert zich hiermee te profileren als alternatief voor de VVD, een alternatief dat niet zoals de VVD a roept maar b doet.

De zaak Wilders is hier een voorbeeld van, ongeacht politieke kleur, er klopt natuurlijk helemaal niks aan de vervolging van Wilders.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer