Thierry Baudet: waarom u lid moet worden van Jalta

Geen categorieokt 20 2014, 13:00
Laten we het eens met elkaar over cultuur en kunst hebben.
Ook Thierry Baudet, auteur van De Aanval op de natiestaat en andere boeken, maakt deel uit van Jalta.nl, de nieuwe website van DDS-eigenaar Joshua Livestro. Hoewel wij hem vooral kennen van zijn columns (en boeken) over de politiek, de economie, en met name over de Europese Unie, houdt Baudet zich voor Jalta eerst en vooral bezig met kunst en cultuur.
In een nieuwe video legt hij uit waarom hij daar zo mee bezig is (als u de video hieronder niet ziet laad deze pagina dan even opnieuw):
"Er is een culturele elite," zegt Baudet, "die eigenlijk voortdurend focust op allerlei lelijke dingen - dat vinden zij mooi." Het gaat daarbij om nihilistische literatuur, bizarre kunstwerken, en muziek waar aan geen touw is vast te knopen. Gelukkig is er "ook ontzettend veel anders - en daar wil ik op gaan wijzen; ik wil laten zien wat een geweldige cultuurschatten er ook zijn die vaak onderbelicht blijven in de bestaande media. Wat ik wil laten zien - ik wil niet alleen negatief zijn - is wat er allemaal wél is."
In zijn eerste column voor Jalta bewees Baudet dat meteen met een geweldig interessante verhaal over de Steinway (de concertpiano bij uitstek) en de bijna vergeten Erard. De eerste heeft 98% van de concertmarkt in handen, maar de laatste produceert minstens een even mooi geluid - weliswaar op een andere manier, met andere accenten, maar dat verrijkt de ervaring juist. 
Dit soort verhalen - over serieuze kunst, muziek en cultuur - lees je eigenlijk nergens. De gevestigde media zijn alleen geïnteresseerd in zwaar gehypte 'moderne' kunst welke niets meer te maken heeft met pure schoonheid.
Gelukkig gaat Jalta daar met de gepassioneerde Thierry Baudet dus anders mee om; zo is er toch nog ruimte voor échte kunst.
Word daarom nu lid van Jalta: geef échte cultuur en kunst een kans. Een abonnement kost u 7 euro per maand. U kunt daarbij kiezen uit een maand- of een jaarabonnement. Jalta heeft nog 400 abonnees nodig om van start te kunnen gaan. Steun dit initiatief - en Thierry Baudet - vandaag nog!
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten