Thierry weet hoe het spel gespeeld wordt: JFVD Jongerendag op het circuit van Zandvoort

Thierry weet hoe het spel gespeeld wordt: JFVD Jongerendag op het circuit van Zandvoort

Het zijn de kleine dingen die het doen, die het doen.

De snelstgroeiende politieke jongerenvereniging van Nederland organiseert op 30 juni de ALV. En ja, dat wordt een enorm spektakel. Zoals Thierry Baudet vandaag postte op Twitter:

Net als FVD zelf gaat het bijzonder goed met de jongerenafdeling van de partij, JFVD. Enorm veel jonge rechtse mensen sluiten zich aan bij die organisatie. Voor de JOVD -- de jongerenafdeling van de VVD -- is dat natuurlijk een nachtmerrie die werkelijkheid is geworden. Jarenlang had die club het monopolie op het label 'rechtse politieke jongerenorganisatie.' Niet meer. Sterker nog, de JOVD wordt tegenwoordig maar al te vaak als links beschouwd door écht rechts-liberale en conservatieve jongeren.

Daarnaast heeft de JOVD tegenwoordig natuurlijk het probleem dat het nergens meer tegen rebelleert. De JOVD ziet zichzelf in de eerste én laatste plaats als opleidingsinstituut voor toekomstige VVD-politici. Dat is heel leuk voor ambitieuze quasi-liberale jongeren, maar het betekent ook dat ze nergens meer tegen kunnen rebelleren. De VVD is immers al acht jaar aan de macht. Een jongerenpartij die niet rebels is? Daar is helemaal niets aan. Bij de Jonge Socialisten doen ze dat dan toch beter.

Hoe dan ook, voor FVD was er dus ruimte om een eigen, populaire rechtse jongerenorganisatie op te zetten. En dat is gelukt. JFVD is de snelst groeiende politieke jongerenvereniging van Nederland... wat niet zo gek is gezien de positieve en energieke uitstraling van de club, terwijl iedereen weet dat ze tegelijk rebelleren tegen "het partijkartel."

Ja, JFVD kon weleens een heel grote toekomst tegemoet gaan. En dat is goed nieuws voor Thierry Baudet, want met een beetje mazzel komen toekomstige volksvertegenwoordigers van zijn partij binnen via de jongerenvereniging.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Politiek VVD Thierry Baudet JFVD JOVD

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties