Thijs Römer: "Ik ben bang dat ik mezelf dooddrink"

Geen categorieapr 17 2016, 15:00
En toch wil hij blijven drinken.
Thijs Römer en Katja Schuurman zijn niet meer bij elkaar. De twee gingen een jaar geleden uit elkaar; het zat er gewoon niet meer in.
Eén van de redenen dat hun relatie kapotging was ongetwijfeld Thijs' enorme dranklust. De man is overduidelijk verslaafd. Kijk maar wat hij zegt:

Thijs heeft momenteel een periode van twee jaar ingelast waarin hij geen alcohol drinkt. Over anderhalf jaar mag hij zijn eerste alcoholische versnapering weer pakken, maar de acteur vreest dat dit helemaal verkeerd gaat. Aan Volkskrant Magazine vertelt hij “Och man, ik ben bang dat ik mezelf daarna in een week dooddrink."

Hij wéét dus dat hij het waarschijnlijk met zijn leven zal moeten bekopen, maar toch wil hij over twee jaar gewoon weer gaan drinken. De reden daarvoor laat zich raden: hij is zwaar verslaafd. Hij zegt dan ook dat hij het leven zonder alcohol "allejezussaai" vindt.
Dat is natuurlijk de grootst mogelijke onzin -- alcohol maakt het leven helemaal niet leuker of spannender -- maar dit is hoe verslaafden nu eenmaal denken.
Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die stellen dat Römer niet echt verslaafd kan zijn omdat hij met zichzelf heeft afgesproken dat hij twee jaar lang niets zal drinken. Leuk bedacht, maar onzin. Een verslaafde hoeft niet altijd de hele dag door gebruik te maken van zijn drugs; het gaat erom dat hij of zij 'weet' dat hij of zij op een later moment zonder probleem weer mag drinken/roken/snuiven.
Daar komt bij dat er veel meer alcoholisten zijn die regelmatig een tijdlang niet drinken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten