Tien IS-vrouwen ontsnapt uit detentiekamp, Grapperhaus: 'risicootje!'

Tien IS-vrouwen ontsnapt uit detentiekamp, Grapperhaus: 'risicootje!'

Frank Cornelissen / Shutterstock

Grapperhaus laat het er echter niet bij zitten en heeft Europese arrestatiebevelen afgegeven. Wat die IS-vrouwen natuurlijk weer enigszins in de kaart speelt omdat ze daardoor gewoon linea recta de gevangenis in kunnen worden geloodst. Maar goed, die wisten sowieso al dat ze straf zouden krijgen, die paar maanden meer maakt dan ook niet meer uit!

Ik denk namelijk niet dat ze over zullen gaan op aanslagen of ergens anders terechtkunnen waar ze veilig zijn. Want laten we wel wezen, iedereen die er in die regio achter komt dat een paar IS-vrouwen loslopen in de woestijn? Da's een makkelijke prooi! Veel connecties zullen ze ook wel niet hebben of die zijn al wel afgetapt. Dikke kans dus dat ze binnen de kortste keren creperen of in een andere nare situatie terechtkomen. Helemaal omdat ze ook met die kinderen zijn gevlucht.

We hebben wél een probleem als ze overal nog connecties hebben die ze verder richting Nederland helpen. Dan zou het zomaar kunnen dat ze buiten het zicht blijven, want de AIVD heeft ook vast niet iedereen in de smiezen. Dat 'risico' van Grapperhaus geldt dus ook voor ons, straks ontploft er eentje in je lokale supermarkt, kan gewoon!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer