Toch nog goed nieuws voor gepensioneerden: ABP betaalt 100 miljoen euro aan achterstallige aanvulling uit

Toch nog goed nieuws voor gepensioneerden: ABP betaalt 100 miljoen euro aan achterstallige aanvulling uit

Pensioenen in Nederland, een dure grap soms. Bron: Shutterstock: Door Cozine

Het ABP gaat alsnog 100 miljoen euro uitbetalen aan een aanvulling op het pensioen waar sommige deelnemers recht op hadden. Voor deze mensen staat een mooie verhoging klaar, zo'n 22.000 gepensioneerden hebben zich gemeld op deze terugbetaling.

Voor veel gepensioneerden zal dit een fijne verrassing zijn, vooral in deze onzekere tijden. Al langere tijd was hier aandacht voor, veel tweeverdieners waren flink gedupeerd door het pensioenfonds, maar zij krijgen nu met terugwerkende kracht alsnog het geld waar ze in eerste instantie recht op hadden.

Men zal er gemiddeld zo'n 900 euro bruto aan vooruit opgaan dit jaar. Toch is de 100 miljoen euro die de ABP gaat teruggeven aan hun cliënten maar een schrijntje. Ze hebben een belegd vermogen van bijna 500 miljard euro, dus deze regeling lijkt eerder een goedmakertje.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Pensioen ABP Tweeverdieners

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer