Toch parlementaire enquete Fyra

Geen categoriejun 04 2013, 15:10
Staatssecretaris van treinen onder vuur
Zojuist werd bekend, dat de Tweede Kamer heeft ingestemd met een parlementaire enquete naar de gang van zaken rondom het zoveelste mislukte socialistische experiment rondom het honderden miljoenen kostende treindebacle. De enquete was op verzoek van D66 en het CDA, maar kan op de steun rekenen van de PVV en ook van beide regeringspartijen, VVD en PvdA waarmee er een meerderheid in de Kamer is voor dit verzoek.
De partijen willen weten hoe het zover heeft kunnen komen dat treinen met zoveel technische problemen zijn aangeschaft. Bij een parlementaire enquête kunnen mensen onder ede worden gehoord. Dat is nodig omdat er bedrijfsgevoelige informatie boven tafel moet komen. PvdA-Kamerlid Duco Hoogland:

"Het Fyra-dossier loopt al meer dan 10 jaar. Het gaat om veel geld en is zowel technisch als juridisch bijzonder complex."

Het lijkt me goed dat tijdens dit parlementaire onderzoek eens goed naar de rol van deze staatssecretaris gekeken wordt. Naar verluidt worden haar ambtenaren gek van haar, omdat ze niets weet. Ze wist bijvoorbeeld niet eens hoe de vertrekregeling van NS-topman Meerstadt eruit ziet. Bizar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten