Een op hol geslagen vrachtwagen? Die stop je zó

Geen categoriedec 19 2015, 17:00
Wat deze agent deed toen een vrachtwagenchaffeur niet kon stoppen, zal je hem niet snel nadoen.
De held van de dag: een heldhaftige agent uit het Amerikaanse Madison County. De politie van die regio kreeg een bericht binnen dat zich een gevaarlijke situatie voordeed.
Wat was er aan de hand? Er zou een vrachtwagen roekeloos op de snelweg rijden, met gevaar voor zichzelf en de medeweggebruikers. Verschillende politiewagens werden erop afgestuurd. Binnen enkele minuten hadden ze de vrachtwagen gevonden, waarna ze de chauffeur van het gevaarte probeerden te laten stoppen met hun sirenes.
Er kwam echter geen respons: de vrachtwagen ging iets langzamer rijden, maar stopte zeker niet. Agent Todd Volk reed naast de cabine en keen naar de chauffeur. Toen besefte hij wat er aan de hand was: de chaffeur staarde voor zich uit, onbewust van de situatie. Het werd Todd duidelijk dat de man waarschijnlijk onwel was geworden en zelf niet zou kunnen stoppen.
[caption id="attachment_127327" align="aligncenter" width="624"]Agent Todd Volk. Foto: KTIV Agent Todd Volk. Foto: KTIV[/caption]
De tijd begon echter te dringen: de vrachtwagen naderde het belangrijkste viaduct van de stad, en zou daar recht vanaf vliegen als de bestuurder zijn wagen niet meer onder controle had. Er werden al voorbereidingen getroffen voor het geval dat dit rampenscenario zich zou voltrekken.
Dat liet Todd echter niet gebeuren. Hij besloot om het heft in handen te nemen en de tientonner zelf te stoppen. Wat hij deed? Hij verliet zijn eigen wagen en sprong naar de cabine van het losgeslagen voertuig, waar hij een metalen stang aan de zijkant van de wagen greep. Hij deed de deur open en nam de besturing over, waarna hij het ding aan de kant van de weg zette. Hij had een ramp voorkomen. De bestuurder was inderdaad onwel geworden en had een ongeluk zeer waarschijnlijk niet overleefd. De man had last van diabetes en had daardoor waarschijnlijk een te lage bloeddruk gekregen.
Gelukkig redde de heldhaftige agent Todd Volk zijn leven, en waarschijnlijk dat van andere weggebruikers. Hoera voor deze held!
Vrachtwagen_3
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten