Toen een 5-jarig jongetje een dakloze zag gaf besloot hij om in te grijpen

Geen categoriemei 20 2015, 12:21
Volwassenen kunnen een voorbeeld nemen aan het gedrag van Josiah Duncan.
Toen Josiah Duncan samen met zijn moeder een arme dakloze man buiten een 'Waffle House' zag zitten brak zijn kleine hart. Het jochie was niet bekend met pure armoede; wat hij zag deed hem schrikken.
De dakloze man had weinig bij zich. Hij had vieze kleren aan en een zak met daarin nog wat kledingstukken. Voor de rest had hij niets; dit is hoe de man leeft. Hij wilde maar wat graag een wafel eten, maar had er het geld - helaas - niet voor.
Daarom deed Josiah iets dat omstanders direct in hun hart raakte. Hij zorgde ervoor dat de dakloze het restaurant in kon gaan en daar een lekkere maaltijd kon eten. Op kosten van zijn moeder (want op die leeftijd heb je niet al meteen heel veel zakgeld, natuurlijk).
Door zijn actie is Josiah nu de jongste held van Alabama, een staat in Amerika, geworden. Zijn eigen moeder is bijzonder trots op hem. En terecht, natuurlijk. Zijn hart mag fysiek dan wel klein zijn, maar in elk ander opzicht heeft hij een bijzonder groot hart.
Aangezien ik geen genoegen hoef te nemen met een beetje zakgeld, maar gewoon een leuk inkomen verdien zal ik Josiah vandaag eren door iets vergelijkbaars te doen. De eerste dakloze die ik tegenkom (ik zit op het moment in Izmir, Turkije, waar we nogal wat daklozen hebben) zal ik ofwel wat geld geven, of iets te eten en te drinken. Als meer mensen het voorbeeld volgen van dit kleine jongetje zullen heel wat daklozen - in Amerika, Turkije, en Nederland - begrijpen dat er wel degelijk mensen zijn die om hen geven.
Screen Shot 2015-05-20 at 13.18.41
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten