Toen zijn vrouw Alzheimer kreeg was deze liefdevolle man in staat om haar liefde voor hem eindelijk op gelijke wijze terug te betalen

Geen categoriesep 06 2015, 20:00
Deze man en vrouw zijn al 50 jaar getrouwd. Ze hebben van alles meegemaakt, kinderen gekregen en zien opgroeien... en nu worstelen ze met een vreselijke ziekte.
Bill houdt ontzettend veel van zijn vrouw, Glad (wat 'blij' betekent). De twee ontmoetten elkaar voor het eerst toen Bill slechts 8 jaar oud was: hij raakte bevriend met een jongetje uit de buurt. Dat jongetje was Glads broer.
Hoewel hij af en toe zag dat Glad naar hem staarde voelde Bill weinig voor haar. Niet zo gek natuurlijk: hij was vooral bezig met sport. Dat veranderde toen hij 17 jaar oud was en Glad 16. Hij bezocht zijn maat en zag opeens dat Glad zich helemaal mooi had gemaakt voor de dag - het was een zaterdag en ze wilde even van het leven genieten.
this is the year
"Ik keek naar haar en ze zag er echt beeldschoon uit. Toen wist ik: zij is voor mij."
Vanaf toen bezocht Bill zijn vriendin, Glad, elke zaterdag: elke week weer stapte hij op zijn fiets om haar te bezoeken. De verliefdheid van de twee werd steeds sterker. Uiteindelijk stapten ze dan ook in het huwelijksbootje met elkaar.
she was sick
Vervolgens hadden ze een geweldig mooi leven samen. Ze kregen kinderen en trokken er regelmatig met het hele gezin op uit: ze stapten allemaal op de fiets en genoten samen van het leven. Iets mooiers konden ze zich niet voorstellen: iedereen bij elkaar, lekker buiten in de open lucht.
Negen jaar geleden veranderde er echter iets. Het ging niet goed met Glad. Ze werd 'anders': ze onthield niet alles meer en leek moeite te hebben om voor zichzelf te zorgen. Ze gingen naar een arts die Glad goed onderzocht. Het resultaat loog er niet om: ze had Alzheimer.
privilege
Hoewel Bill na verloop van tijd de handdoek in de ring had kunnen gooien omdat het 'te moeilijk werd' om voor Glad te zorgen deed hij dat niet. Sterker nog, hij zorgt elke dag voor haar: hij geeft haar eten, hij praat met haar, hij verschoont haar, kleedt haar aan, en kamt haar haar.
bike ride
Sterker nog, omdat hij weet dat ze het altijd zo geweldig vond om te fietsen heeft hij een speciale fiets aangeschaft: Glad zit voorin, in een rolstoel, Bill zit erachter op een 'fiets.' Zo trapt hij haar hun hele buurt door. Het is niet gemakkelijk, zeker niet voor een man op leeftijd, maar Bill doet het met alle liefde.
"Ik ben er bewust mee bezig om in alle opzichten voor haar te zorgen... Ze heeft de afgelopen jaren zoveel voor mij gedaan. Nu kan ze dat niet meer doen, maar ik wel. Ik kan haar liefde teruggeven; de liefde die ze mij altijd heeft gegeven. Mijn liefde voor haar is zo groot en gaat zo diep dat ik ervan overtuigd ben dat ik alles kan doen wat ze nodig heeft."
Wat een speciale man, wat een bijzonder huwelijk, en wat een geweldige mensen. Dit is nou échte liefde.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/09/What-Is-Love_-360p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten