Toerisme in Nederland helemaal ingestort door corona: men verwacht pas herstel in 2024

Toerisme in Nederland helemaal ingestort door corona: men verwacht pas herstel in 2024

Lege stranden door de coronacrisis Bron: Shutterstock: Door Jaz_Online

Voor de toerismesector is het een desastreus jaar, doordat Europa vlak voor de zomer nog in een lockdown zat en veel mensen angstig waren om te reizen heeft de toerismesector gigantische klappen gekregen. Een daling van bijna 75% van het buitenlandstoerisme, en ook het binnenlandse toerisme is dit jaar afgenomen met een derde.

Met dit trieste nieuws komt Schiphol en toeristenbureau NBTC die hun definitieve prognose hebben gemaakt. De toerismesector is financieel hard getroffen, en ook niet gek; voor veel buitenlandse toeristen was het soms onmogelijk om überhaupt op vakantie te kunnen.

Het mooie zomerweer heeft gelukkig nog iets goed kunnen maken voor de sector. Vanaf juni kwam Nederland uit de lockdown, en de warrige reisadviezen van buurlanden zorgden voor een kleine opleving van het toerisme. Toch zien de vooruitzichten er negatief uit, bijna niemand boekt een vakantie omdat veel mensen toch angstig zijn dat zij hun vakantie last minute moeten cancelen.

„Het aantal vakantieplannen in Nederland voor de rest van dit jaar neemt sterk af. Het sentiment verandert. De angstige consument in binnen- en buitenland wacht af, gezien alle corona-onzekerheden. Ik verwacht pas in 2024 herstel”

Hoe langer de crisis voortduurt, hoe concreter de cijfers worden wat een desastreuze economische gevolgen de crisis heeft voor ons land.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer