Toonbeeld van multiculturele samenleving: Bijlmer-tieners persen elkaar op grote schaal af

Geen categorieaug 18 2018, 13:00
Het Parool noemt het nog netjes 'Zuidoost' maar bedoelt natuurlijk gewoon de Bijlmer. Smeltkroes van culturen waar GroenLinks zo van houdt, blijkt hellhole waar jochies van 14 met messen en pistolen elkaar aftroggelen.
Jesse Klaver wilde nog zo graag dat Stef Blok Nederland als voorbeeld zou nemen van waar multiculturalisme zou zijn geslaagd maar bedoelt natuurlijk niet die pleuris bende genaamd de Bijlmer. Dat ligt natuurlijk weer aan heel andere zaken zoals gebrek aan stageplaatsen en 'sociaaleconomische factoren'.
Maar goed, kern van het verhaal is dus dat jochies tussen de 14 en 20 jaar met messen, stroomstootwapens en zelfs pistolen elkaar merkkleding, telefoons, geld en dergelijke aftroggelen. Sommige slachtoffers krijgen zelfs 'boetes' opgelegd die ze maandelijks moeten betalen. De maffia bood tenminste nog 'beveiliging'...
Niemand durft natuurlijk wat te zeggen want dan zijn ze een 'snitch' en eindigen ze ergens dood in de goot. Het houdt zich ook in stand. Men begint zich te bewapenen uit angst voor overvallen en maakt vanuit daar ergens de stap om dan maar zélf een overval te plegen. Levert je geld op en geeft je 'street-cred' zodat niemand bij je in de buurt durft te komen.
Dit escaleert dus al enige tijd en niemand durft of doet er iets aan vanwege gebrek aan aangiftes en/of politieke onwil. Klinkt allemaal als een Nederlandse real-life versie van het Baltimore uit The Wire. Ook daar valt te zien wat politie en justitie in de Bijlmer opvalt:

"Daders hebben wel vaak een problematische achtergrond: ze komen uit grote gezinnen met een afwezige vaderfiguur, een moeder die weinig thuis is, armoede. Sommigen zijn licht verstandelijk beperkt."

Opmerkelijk: zowel politie als justitie wijst op de invloed van rappers op de jongeren. De rechercheur: "De jongeren geven handen en voeten aan wat ze rappers horen en zien uiten, het leven van snel geld en een harde reputatie. Zo richten ze schade aan die ze zelf nauwelijks kunnen overzien."

De gemeente is natuurlijk hard bezig met het aanpakken van de problematiek maar stuit op ontzettend veel weerstand. Dit wordt een etterende bult waar maar pus uit blijft gutsen zolang de stilte niet wordt doorbroken en er geen perspectief wordt geboden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten