Top! Irakees leger schiet Nederlandse ISIS-leider dood. Die hoeven we dus mooi niet meer terug te zien!

Geen categoriejan 15 2017, 12:00
Dat is weer één potentieel koppijndossier voor Nederland minder. Het Irakese leger meldt een Nederlandse Syriëganger - in dienst als vertrouweling van ISIS-pief al-Baghdadi - te hebben doodgeschoten. Zoals Ariana Grande ons al liett horen: "I got one less problem without you!"
Kijk, dat komt nog eens goed uit! Er vechten zo'n 150 "Nederlanders" mee met ISIS in Irak en Syrië, maar sinds afgelopen vrijdag eentje minder. Het Irakese leger maakt er namelijk melding van in een buitenwijk van Mosul de ISIS-leider 'Abu Omer Hollandi' te hebben doodgeschoten in het gevecht om de eeuwenoude stad.
Hollandi (zijn echte naam was Taes Bill Monti) was misschien wel de belangrijkste Nederlandse ISIS-strijder van heel Irak, en diende als persoonlijke adviseur van 'kalief' Abu Bakr al-Baghdadi. Het bericht wordt nu ook bevestigd door Koerdische strijdkrachten die ook actief zijn in de strijd tegen ISIS:

"“On Friday, Taes Bill Monti known as Abu Omer Hollandi, head of ISIS Inghimasi force, meaning the fighters who fight until death, was killed in clashes with the Iraqi army," Saeed Mamuzini, a Kurdistan Democratic Party (KDP) official for Mosul affairs, told Rudaw.

Hollandi, 41, was head of the foreign fighters within ISIS, Mamuzini explained on Friday, noting he was a close associate with Abu Bakir al-Baghdadi, the group's leader."

De dood van Hollandi is goed nieuws voor Nederland. Deze man was een geradicaliseerde jihadist die nooit of te nimmer had mogen terugkeren naar Nederland. Moraalridder Buma van het CDA zal het ongetwijfeld jammer vinden dat hij is doodgegaan, maar de rest van Nederland kan in z'n handjes wrijven.
Het is namelijk geen leuke boodschap, maar wel een noodzakelijke: Nederlanders die uitreizen naar Syrië of Irak om zich bij ISIS te voegen maken zich schuldig aan de hoogste vorm van landverraad. Daarmee zeggen ze de facto eigenlijk hun Nederlanderschap op, en kunnen dus ook nog onder geen beding aanspraak maken op hun rechten -- zoals dat de Nederlandse staat ze beschermd. En Abu Omer Hollandi is er zojuist achtergekomen wat dat betekent.
Ik stel voor dat Nederland het Irakese leger zo snel mogelijk een bosje bloemen en een doos bonbons opstuurt, om ze te bedanken voor het uit de weg ruimen van iemand die de wereld beter kwijt dan rijk is - en Nederland in het bijzonder.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten