Totaal absurd! Tbs'er blijkt wapenhandel vanuit kliniek te runnen

Totaal absurd! Tbs'er blijkt wapenhandel vanuit kliniek te runnen

De politie heeft met een arrestatieteam een inval gedaan bij een tbs-kliniek in Heiloo. Één van de cliënten bleek namelijk een wapenhandelaar te zijn die zijn hele business regelde vanuit die kliniek! Dat meldt de NOS.

De man kon natuurlijk niet alles alleen. Hem werd een 'coördinerende rol' toebedeeld, wat inhoud dat hij de klanten en de bestellingen bij elkaar bracht. Twee andere verdachten werden vandaag in Amsterdam gearresteerd. Deze figuren pikten waarschijnlijk de wapenleveringen op en leverden deze af bij hun klanten.

De Amsterdamse politie wist een garagebox te lokaliseren waar 26 vuurwapens en bijna 2000 patronen werden ontdekt. Dit hield mogelijk verband met een eerdere arrestatie van een man die zeven vuurwapens in bezit had. Het ging hier om omgebouwde gas- of alarmpistolen, die echte kogels konden afvuren.

Er zijn dus mogelijke verbanden die aanwijzingen geven voor een groter netwerk. Distributie, connecties en technische kennis om wapens om te bouwen is allemaal aanwezig. Waar nog niks over is gehoord, is het geld.

Ook heel de reden waarom die tbs'er überhaupt in die kliniek zat, is onbekend. Die man zou naar aanleiding van een tip door iemand die betrokken was bij de vuurwapenhandel, zijn gearresteerd. Dit kon wel eens flink wat meer arrestaties op gaan leveren en wellicht zelfs een heel netwerk blootleggen, maar dat is momenteel nog te vroeg gejuicht.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer