Totaal geflipt! Fiasco Fiscus kost de belastingbetaler maar liefst 540 MILJOEN euro

Geen categoriejan 17 2019, 10:00
Dit gaat nergens over.
De Telegraaf komt vandaag met een schokkend bericht over het fiasco bij de Belastingdienst. Die moet namelijk flink 'betalen' aan (oud-) medewerkers:

De miljoenen verslindende vertrekregeling van de Belastingdienst blijkt nog meer te gaan kosten. Ook medewerkers die al een voorschot hadden genomen op hun pensioen en afscheid hadden genomen, hebben recht op een zak geld.

Dan denk je bij jezelf: dit kan niet kloppen. Nou, jawel. Zoals De Telegraaf uitlegt is de regeling zo ruim dat zelfs mensen die in de aanloop naar hun pensioendatum onbetaald verlof hebben opgenomen, recht hebben op de uitbetaling. Zij moeten tienduizenden euro's per persoon krijgen. En andere vertrekkende medewerkers krijgen tonnen mee.
Volgens de krant komen de geschatte kosten daardoor momenteel uit op 540 miljoen euro. Maar, let wel: dat bedrag kan nog verder oplopen. Er lopen namelijk nog meer zaken van (ex-) werknemers tegen de Belastingdienst. Als zij die ook winnen gaan de Fiscus weer geld overmaken.
Natuurlijk heeft de Belastingdienst zelf op zich geen geld. Het is een overheidsinstantie. Iedere cent die de Belastingdienst uitgeeft is dan ook van de belastingbetaler. Jij en ik betalen de vertrekpremie van deze mensen dus.
Het is een grof schandaal. Welke staatssecretaris en minister worden hiervoor naar huis gestuurd? Of wordt dit soort wanbeleid tegenwoordig normaal gevonden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten