Traditie om zeep geholpen: geen vergunning afgegeven voor vreugdevuren Den Haag

Traditie om zeep geholpen: geen vergunning afgegeven voor vreugdevuren Den Haag

Den Haag heeft definitief geen vergunning afgegeven voor vreugdevuren in Duindorp en Scheveningen. Het college van burgemeester en wethouders betreurt het natuurlijk, maar heeft geen zin in nog zo'n inferno.

Het besluit kwam voor de meeste mensen niet als een verrassing. Na het fiasco van afgelopen jaar, met het eindeloze vingerwijzen tussen overheidsinstanties die elkaar verantwoordelijk hielden voor de ontstane vlammenzee en een burgemeester die hem er snel tussenuit kneep, is het mooi geweest. Huidig burgemeester Johan Remkes schreef vorige week een brief aan de gemeenteraad waarin hij aangaf dat het wel eens einde verhaal kon gaan zijn voor de vreugdevuren in Den Haag.

Duindorp werd na die brief 'onrustig', wat neerkomt op matten met de politie en de boel kort en klein slaan in je eigen buurt omdat de gemeente van de traditie af wil. Althans, dat wordt in ieder geval als reden aangehaald.

Waar het op neer lijkt te komen is dus dat diverse ambtenaren, raadsleden, wethouders of misschien zelfs gehele afdelingen/instanties als de dood zijn dat zo'n vreugdevuur weer uit de hand zal gaan lopen en dat zij verantwoordelijk worden gehouden. Daar kun je als burger of gemeenteraadslid tegenaan lullen wat je wil, de traditie wordt nu door dergelijke ambtenaren gewoon beschouwd als 'extra verantwoordelijkheid met een hoog risico die ik ook gewoon níet kan aanvaarden en daarmee vervolgens verdwijnt'. Dat er rellen door zijn ontstaan in Duindorp onderstreept voor zo iemand alleen maar dat de traditie niets meer is dan bezigheidstherapie voor hooligans. Zonde...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties