TRIEST. Wilders: "Ik ben blij dat ik geen kinderen heb, dit was geen leven voor ze"

Geen categoriemrt 08 2017, 10:00
Hij heeft ongetwijfeld gelijk, maar het is natuurlijk wel dieptriest dat hij tot deze conclusie moet komen. Nederland is zogenaamd een vrij land. Blijkbaar is dat in de praktijk dus niet zo.
In een interview met Privé zegt Geert Wilders blij te zijn dat hij en zijn vrouw jaren geleden al besloten hebben om geen kinderen te krijgen. Hij vindt dat geen verstandige beslissing van hem en Krisztina omdat ze zo'n hekel hebben aan kinderen, maar omdat ze anders in zijn ogen geen leven gehad hadden:

"We hebben er bewust voor gekozen om niet aan kinderen te beginnen, maar gegeven de omstandigheden zouden ze geen leven hebben gehad. Je moet er niet aan denken dat ze met beveiliging naar school hadden moeten gaan, dat zou verschrikkelijk voor ze zijn geweest."

Het is een logische, maar eigenlijk vooral ook een trieste conclusie. Nederland is zogenaamd een vrij land waarin iedereen zijn mening mag en kan verkondigen. In theorie klinkt dat geweldig leuk, maar de werkelijkheid is helaas anders. Wilders is zijn leven niet zeker omdat hij er politiek onwelgevallige meningen op nahoudt en bedreigd wordt door allerlei moslimextremisten die het niet kunnen hebben dat hij kritiek op de islam heeft. Dat zoiets gebeurt in, zeg, Syrië of Irak is tot hier aan toe, maar dat een Nederlandse politicus die in Nederland woont daar de gevolgen van ondervindt is absoluut onacceptabel. Het is mijn inziens dé politieke tragedie van de afgelopen 15 jaar (na de moord op Pim Fortuyn).
Het meest vervelende hieraan is, natuurlijk, dat we er niets aan kunnen veranderen. We kunnen elke dag roepen dat het vreselijk is dat het zo gaat, dat Wilders continu beschermd moet worden en geen privéleven meer heeft, maar daar zullen wannabe terroristen zich niets van aantrekken. Sterker nog, dit soort types kennende zullen ze dat alleen maar interpreteren als een teken van zwakheid waardoor ze nóg feller, agressiever en gevaarlijker worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten