Trump: 'Geen uitkeringen voor immigranten!'

Geen categoriejun 22 2017, 9:00
Een prima plan.
Hoe voorkom je dat er een tsunami van kansloze immigranten op gang komt? Hoe zorg je ervoor dat mensen die niets toevoegen aan je land en er op geen enkele manier dan ook een band mee hebben (via huwelijk, ouders, etc.) niet naar je toekomen om te profiteren van je uitgebreide verzorgingsstaat? Simpel: je zorgt ervoor dat ze de eerste jaren na aankomst geen gebruik kunnen maken van allerlei privileges waaronder uitkeringen.
Dat is precies wat Donald Trump nu wil doen. Tijdens een meetup met aanhangers in Iowa gisteravond zei de Amerikaanse president dat hij wil dat nieuwe immigranten tijdens hun eerste vijf jaar in Amerika geen aanspraak kunnen maken op uitkeringen en andersoortige financiële steun.
"Het is tijd voor nieuwe immigratieregels die zeggen dat zij die naar Amerika willen emigreren in hun eigen onderhoud moeten voorzien en de eerste vijf jaar geen gebruik kunnen maken van uitkeringen," aldus Trump. Hoewel links ongetwijfeld zal roepen dat dit een racistisch voorstel is wil hij feitelijk voortborduren op een wet die in 1996 in werking trad, toen Bill Clinton (de Democraat, weet je wel) president was. Die wet stelde autoriteiten in staat om immigranten te deporteren die binnen vijf jaar na aankomst afhankelijk werden van financiële steun van de overheid. Tijdens de presidentschappen van George W. Bush en Barack Obama is die wet langzaam uitgekleed. Trump wil daar iets aan doen.
Een prima idee, natuurlijk. Op die manier voorkom je dat kansloze immigranten naar je land komen. Als Nederland en andere Europese landen zoiets zouden aankondigen zouden de immigratiecijfers meteen in elkaar ploffen omdat alleen mensen die van plan zijn om iets toe te voegen aan de maatschappij dan komen. Er kan niet meer geprofiteerd worden. Je moet je eigen leven opbouwen, je krijgt daarbij geen hulp.
Trumps voorstel is gebaseerd op een onderzoek van het Center for Immigration Studies waaruit blijkt dat 51 procent van de huishoudens van immigranten op één of andere manier steun krijgen van de overheid. Onder niet-immigranten is dat slechts 30 procent. Het percentage profiteurs is dus veel hoger onder immigranten dan onder autochtonen.
Een prima plan! Zo zorg je ervoor dat je alleen mensen krijgt die a) voor zichzelf kunnen zorgen, b) ambitieus zijn of c) komen omdat ze een relatie hebben met een burger die financieel de verantwoordelijkheid wil nemen voor zijn of haar partner (en/of kinderen).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten