Trump mag nu ook al geen muziek meer luisteren: art(r)iesten zeuren over muziek bij inauguratiebal

Trump mag nu ook al geen muziek meer luisteren: art(r)iesten zeuren over muziek bij inauguratiebal

Donald Trump is nog geen 24 uur president van Amerika, maar nu al wordt elk miniscuul detail omgevormd tot een enorme misstap van de kersverse president.

Het gevoel dat hij nu toch echt de leider van het machtigste land ter wereld is, heeft misschien nog niet helemaal bij Donald Trump goed en wel een plaatsje gevonden. Daar kan hij echter maar beter haast mee maken, want van alle kanten wordt er al kritiek geleverd op de dingen die hij in zijn 18 uur al president heeft gedaan. En nee, dan heb ik het nog niet eens over zijn eerste stappen om het contraproductieve Obamacare uit de wereld te helpen, of zijn historische besluit om het klimaatakkoord dat Obama sloot goed samen te vouwen in een propje en richting de prullenbak te katapulteren. Nee, het gaat hier om de muziek die Trump en zijn vrouw Melania ondersteunden bij hun eerste dansje als First Couple.

Artiesten uit alle hoeken van van Amerika hadden er al maanden geleden geen geheim van gemaakt niet bereid te zijn om op te reden bij de inhuldiging van 'verdeel-en-heers-maniak' Trump. Alleen dat feit is al enorm kinderachtig, juist omdat die dag in het teken had moeten staan van eenheid en verzoening na een harde verkiezingscampagne. Gelukkig waren er uiteindelijk artiesten die wél bereid waren om iets volwassener naar dit alles te kijken, zoals de country-ster Toby Keith - die zowel voor Bush als Obama als eens had opgetreden.

Het bleef echter niet bij weigeringen om live op te treden: zelfs de nummers van sommige artiesten waren kennelijk een no-go voor het welkomsfeestje van Trump, als we de boze reactie van sommige B-artiesten mogen geloven. De vraag is wat hij verkeerd heeft gedaan: had hij soms geen muziekrechten afgedragen over hun nummers? Nee, het was nog veel kinderachtiger: hij had een band ingehuurd.

Die band, The Piano Guys, speelde zelf een mix van wat bekendere nummers, zonder deze dus letterlijk af te spelen. Het was dus hun geheel eigen optreden , maar dat weerhield de artiesten die die nummers ooit oorspronkelijk hadden opgenomen er niet van om een boze reactie de wereld in te sturen. Countryzangeres-wannabe - en dit komt van iemand die veelvuldig naar country luistert - Rachel Platten zeurde dat ze nooit toestemming had gegeven voor het spelen van haar nummer tijdens het inauguratiebal. Ze wist dondersgoed dat daar helemaal geen toestemming voor nodig was, maar hé: elk excuus om Donald Trump af te zeiken is een goed excuus, of niet?

Ook ene Savan Kotecha moest krokodillentranen huilen toen hij merkte dat één van zijn nummers langskwam tijdens het bal:

Dit nummer heb ik geschreven uit liefde voor mijn vrouw. Het is gewoon hartverscheurend dat het gebruikt wordt bij het vieren van een man die staat voor verdeeldheid.

Ik zou het zelf een hele eer vinden als de machtigste persoon op aarde mijn muziek zou draaien, maar dat ben ik dan weer: iemand die dingen in perspectief weet te zetten, en niet maandenlang zit te tobben omdat mijn favoriete kandidaat geen president is geworden. Maar ach, dat ben ik hè.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties