vlcsnap 2020 04 24 08h21m12s650

Trump pakt lockdown-fan Dr. Fauci aan: "Onacceptabel!" Het land moet weer open!

Geen categoriemei 14 2020, 12:00
De Amerikaanse president Donald Trump heeft het heft in handen genomen wat betreft de heropening van de Amerikaanse economie. Waar zijn versie van onze eigen Jaap van Dissel, Dr. Anthony Fauci, wil dat het allemaal heel langzaam weer op gang komt ('want tweede golf!!111!!'), denkt Trump daar heel anders over. "Onacceptabel!"
Tijdens zijn dagelijkse persbriefing in het Witte Huis reageerde Trump gisteren op het advies van Dr. Fauci. Net als onze eigen Jaap van Dissel wil Dr. Fauci het zo rustig mogelijk aan doen. Heel misschien dat dit even open kan, misschien dat dat even kan beginnen, maar dan wel heel beperkt, etc. enzovoort. Een "te snelle" opening van Amerika zou namelijk zomaar kunnen leiden tot een "tweede golf." En dan gaan we allemaal écht dood. Ofzo.
"Voor mij is het een onacceptabel antwoord," reageerde Trump woensdag, "en zeker als het op scholen aankomt." Want ja, Dr. Fauci wil ook dat scholen dichtblijven. Misschien, zei Trump, dat leraren "boven een bepaalde leeftijd" thuis mogen blijven, maar voor de rest moeten ze ASAP aan het werk, en moeten kinderen weer naar school.
Het zal hem wel weer op kritiek komen staan van het mediakartel én het partijkartel -- zowel in Amerika áls, vreemd genoeg, in Nederland -- maar Trump heeft natuurlijk honderd procent gelijk. Hij is de president. Het is hartstikke leuk voor de Jaap van Dissels van deze wereld dat zij even opperheer hebben mogen spelen, maar daar moet nu per direct een eind aan komen. Niemand heeft op die mensen gestemd, de burger heeft hen precies nul komma nul macht gegeven.
Trump moet de mogelijke gevolgen voor de volksgezondheid én de maatschappelijke en economische impact van maatregelen (of het heropenen van het land) tegen elkaar afwegen. Dat is niet Dr. Fauci's baan (of die van Van Dissel, trouwens).
Volg mij op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten