Trump stapt uit Iran-deal en legt Iran hoogst mogelijke economische sancties op!

Trump stapt uit Iran-deal en legt Iran hoogst mogelijke economische sancties op!

President van de Verenigde Staten, Donald Trump, kondigt zijn beslissing over de zogenaamde 'Iran-deal' aan. Dit deed hij natuurlijk op een manier die lijkt op de aankondiging van een nieuwe televisieserie, maar dat mag de pret niet drukken!

[embed[/embed]

In de loop van de dag viel al te lezen hoe Trump de Franse president Macrón al had ingelicht. Hij zou hebben verteld dat hij van plan was om uit de deal te stappen. Dit blijkt ook uit wat CNN beweert op basis van Trump's voorbereide memo's waarin zou staan hoe Iran door zou zijn gegaan met het bouwen van nucleaire wapens.

In de memo's zou zelfs staan hoe er 'definitief bewijs' is voor hoe Iran door zou zijn gegaan met wapens bouwen en hier tegenover de rest van de wereld zou liegen. Verder wordt er door CNN gezegd dat Trump het 'Netanyahu argument' zal gaan gebruiken. Hiermee wordt bedoeld dat op basis van de presentatie die Israëlische minister-president Netanyahu een tijdje geleden gaf, Trump uit de deal zal stappen.

Ook CBS News meldt dat Trump nieuwe sancties zal opleggen en uit de deal zal stappen:

[embed[/embed]

Verder klinkt het als een 'herhaling van zetten' waar Trump de Iran-deal als een 'embarrassment' omschrijft in het volgende citaat: "At the point when the US had maximum leverage, this disastrous deal gave this regime — and it's a regime of great terror — many billions of dollars, some of it in actually cash, a great embarrassment to me as a citizen."

Volgens CNN is de kogel door de kerk: President Trump said he will institute the "highest level" of economic sanctions against Iran, and the United States will pull out of the deal. "In a few moments, I will sign a presidential memorandum to begin reinstating US nuclear sanctions on the Iranian regime. We will be instituting the highest level of economic sanction," Trump said.

Een Democratische senator genaamd Whip Dick Durbin (haha) noemt de beslissing "a mistake of historic proportions". Vanuit de EU wordt gezegd dat zij de deal in stand zullen houden en verwacht wordt dat de rest van de wereld dit ook zal doen.

Vanuit de militaire top van de Verenigde Staten wordt via CNN gezegd dat de mogelijkheid bestaat dat Iran een aanval op Israël gaat voorbereiden. Spannende tijden dus!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties