Trumps America First-beleid kost Nederlandse hockeycoach een schitterende baan

Geen categoriemei 30 2017, 14:00
Isolationisme maakt meer kapot dan je lief is.
Dit is dus een uitstekend voorbeeld van wat er mis is met isolationisme. Nee, Donald Trump is niet half zo slecht als het mediakartel pretendeert, maar zijn economisch isolationisme is wel degelijk een probleem.
Harvard had alles al geregeld met Van Eijk. Niet zo gek, want Van Eijk is een kenner en zou dus echt iets toevoegen aan het programma van de prestigieuze universiteit. Maar dat mag niet omdat Trump een "America First"-beleid wil. Harvard kan het natuurlijk gewoon doorduwen, door uit te leggen dat Van Eijk van grote waarde zou zijn, maar dat durft de universiteit niet, uit angst om het Witte Huis tegen zich in het harnas te jagen.
Isolationisme klinkt heel leuk in theorie, maar in de praktijk zorgt het ervoor dat a) een man als Van Eijk opeens zonder baan zit omdat hij al ontslag had genomen en b) dat Amerika beroofd wordt van een coach die heel veel had kunnen betekenen voor de sport.
Wel een belangrijk punt: Europese landen moeten er nu voor waken dat ze geen 'wraak nemen' door precies hetzelfde te doen als de Amerikanen. Dan maken we de situatie alleen maar erger... en verliezen we uiteindelijk allebei. Wij moeten dus wél op een gewone manier omgaan met Amerika en ondertussen Trump zo ver proberen te krijgen dat hij met zijn isolationisme breekt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten