TU Eindhoven: alleen vrouwen welkom voor wetenschappelijke functies, mannen uitgesloten

Geen categoriejun 18 2019, 15:00
De TU Eindhoven heeft besloten om komend half jaar enkel vrouwen te accepteren als sollicitant voor wetenschappelijke functies. Natuurlijk draait het de universiteit om de verhouding tussen mannen en vrouwen in de staf. De maatregelen maakt nu al de tongen los, via NOS.nl.
De reden waarom het nodig is om mannen tijdelijk uit te sluiten voor de sollicitatieprocedures is als volgt, aldus rector Frank Baaijens:

"En het is al langer bekend dat een divers personeelsbestand beter functioneert. Het leidt tot betere strategieën, creatievere ideeën en snellere innovatie."

Ja, het staat er echt. De zogenaamde crème de la crème van de Nederlandse wetenschap spreekt over de voordelen van een 'divers personeelsbestand' als primaire aanleiding voor het discrimineren van Nederlandse mannen. Hieronder de treffende reactie van Sietske Bergsma:

Sietske Bergsma over TU Eindhoven

Wat 'divers' is weet dus niemand precies, maar als het beter is zoals men claimt dan zien we uit naar een periode waarin MBO-afgestudeerden worden toegelaten voor wetenschappelijke functies, immers maken die het personeelsbestand 'diverser' en dus beter. Ook verwachten we van de TU Eindhoven binnenkort meer personeel dat géén Nederlands spreekt zodat er meer 'diverse talen' worden gesproken op de werkvloer.
Het liefst zo divers mogelijk natuurlijk want dat is 'beter'.
Ten slotte wordt het tijd om dieren toe te laten tot het wetenschappelijke personeel. Hierdoor is er meer diversiteit in organismen en dat schijnt ook goed te zijn voor de prestaties van het personeel. Ongetwijfeld dat de komende rector magnificus van de TU Eindhoven een aap zal blijken te zijn en dat er op elke afdeling een hond rond loopt. Die uni-honden zijn noodzakelijk om er voor te zorgen dat er geen eenzijdige kattenpopulatie ontstaat op de universiteit.
Hoe serieus moet je een universiteit nemen die op basis van dergelijke beredeneringen een complete generatie mannen tijdelijk uitsluit?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten