Turken hoeven in Den Haag niet in te burgeren

Geen categoriesep 22 2011, 19:44
De gemeente Den Haag is gek op haar linkse hobby's en daarom scheldt deze gemeente de boetes van Turkse inburgeraars met terugwerkende kracht kwijt.
De reden is dat de Centrale Raad van Beroep een maand geleden besloot dat Turken niet verplicht zijn een inburgeringscursus te volgen. Dat heeft wethouder Marnix Norder (integratie, PvdA) donderdag aan het ANP laten weten. Turken waren de afgelopen jaren verplicht om in te burgeren. Mensen die verplicht zijn een cursus te volgen, maar niet komen opdagen of onvoldoende meewerken, kunnen een boete krijgen.
Nu achteraf is gebleken dat Turken onterecht werden verplicht om in te burgeren, scheldt Den Haag de uitgedeelde boetes aan deze groep kwijt. Het besluit geldt met terugwerkende kracht vanaf 2007, toen de huidige wet inburgering inging. Het gaat de gemeente rond de 35.000 euro kosten.
Het besluit van Den Haag is opvallend. Het standpunt van het ministerie van Binnenlandse Zaken is namelijk dat al betaalde boetes rechtsgeldig zijn. Terugbetalen is dan ook niet nodig, aldus een woordvoerder.
Niet inburgeren, dat zal de maatschappij zeker ten goede komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten