Turkije verkoopt 200 ton goud aan Iran

Geen categoriejun 26 2014, 17:00
Illegaal.
Mijn complimenten aan de dames en heren van Bloomberg die dit grondig hebben uitgezocht én de moed hebben om het verhaal te publiceren:

As the minister in charge of Turkey’s $800 billion economy in 2013, Zafer Caglayan was facing a series of numbers that didn’t bode well for coming elections. Inflation was up, growth was slowing and the lira was weakening. One key measure of financial health was particularly worrisome: the country was importing far more goods, services and capital than it was sending abroad. By October, when he was interviewed by a local CNBC affiliate, Caglayan described the gap as unsustainable and said the government would take steps to improve it. What he didn’t mention was a clandestine export-boosting operation started up more than a year before that was helping to solve the trade imbalance.

Het mooiste hieraan? Uit het onderzoek blijkt dat Caglayan zijn vrienden opdroeg om manieren te verzinnen waardoor de export met minimaal $1 miljard kon toenemen. Het bevel daar toe kwam van de top: van premier Recep Tayyip Erdogan zelf.
De regering-Erdogan zal dit ongetwijfel proberen te negeren en, als dat niet lukt, om vol de aanval in te zetten op de boodschapper, maar het wordt zo wel erg lastig voor Ankara om internationaal niet volledig af te gaan. Het moderne Turkije kan duidelijk niet worden vertrouwd. Men bedriegt de boel, spint, onderdrukt, en oh ja veegt ook nog eens het achterwerk af met internationale afspraken over de behandeling van regimes die hun eigen bevolking uitbuiten en onderdrukken, en een groot gevaar zijn voor de hele regio.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten