Turkse krant: 'Israël is het nieuwe nazi-Duitsland'

Geen categoriejul 24 2014, 13:59
Een effectievere manier om antisemitisme aan te wakkeren in Turkije is er niet.
Nou ja, dat is niet helemaal waar. Natuurlijk houden de Turkse media zich vooral bezig met het tonen van beelden van al dan niet gewonde kinderen en vrouwen die geraakt zouden zijn door Israëlische acties. Daarbij wordt dan niet vermeld dat die kinderen en vrouwen gewond zijn omdat Hamas ze als menselijke schilden gebruikt. Dat zou nieuwslezers immers maar negatief doen denken over Hamas; dat moet je niet willen, zeker niet omdat die organisatie alle Joden van de aardbol wil vegen, wat maar al te veel Turkse pro-AKP-columnisten prima lijken te vinden.
Hoe dan ook, het neerzetten van Israël als het nieuwe nazi-land is wel degelijk effectief. Vandaar dat premier Erdogan en zijn vrienden in de media die typering continu herhalen. Zie bijvoorbeeld deze volstrekt onzinnige column van Cemil Ertem voor Daily Sabah, met de titel "dit proces van de nazifisering van Israël".
Een citaat uit het stuk:

Israel's economy of terrorism relies heavily on brutal colonization, global capital inflow and war. Just like the economy of Nazi Germany before World War II, Israel's economy also resorts to war and violence anytime it runs into trouble. 

Vervolgens schrijft hij:

Nazification means expansion of the nation state through war. In this sense, Nazification, at the same time, is clearly racism. Unfortunately, today Israel has undergone a process of Nazification, which means you must start killing those who are not from your nation but live in the same geography as you. This is Palestinian people for Israel. Paradoxically enough, it was the Jews for Nazi Germany. Then you inevitably attack "the others." This is like the action of a serial killer who, after killing once, knows no boundaries.

Het meest opvallend hieraan is dat de auteur vergeet te melden dat er veel Arabieren in alle vrijheid leven in Israël, maar dat Joden hun leven niet zeker zijn in Gaza - aangenomen dat ze zo stom zijn om dat gebied zomaar te bezoeken. Ook meldt hij niet dat Israël een democratie is volgens haar wetten, terwijl Hamas tot officieel doel heeft (zie het Handvest van de organisatie) om de wereld jodenvrij te maken een islamitische dictatuur te vestigen in het gebied dat nu Israel, de Westbank en Gaza is.
Dit soort columns zijn niet bedoeld om de waarheid aan het licht te brengen of om het (vooral Turkse) publiek te informeren over de gang van zaken, maar om het te indoctrineren met Jodenhaat. Nog niet zo lang geleden troffen we dat soort zaken alleen aan in extremistische Arabische landen, maar helaas nu dus ook in Turkije... en dus in Europa.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten