Twee douaniers vast vanwege betrokkenheid bij drugssmokkel

Geen categorienov 10 2015, 20:00
Nou ja, ze verdienden gewoon een extra centje, nietwaar?
Oke, alle grappen en grollen achterwege gelaten: twee douaniers zijn opgepakt omdat ze verdacht worden van betrokkenheid bij drugssmokkel... op de luchthaven van Schiphol.
Je zou denken dat zoiets alleen in films gebeurt, maar blijkbaar zijn die films gebaseerd op 'echte gebeurtenissen.'
Volgens de marechaussee zijn er naast de douaniers nog twee andere verdachten aangehouden. Zij zitten op dit moment vast. Wat de douaniers betreft gaat het om een 32-jarige vrouw uit Zandvoort en een 48-jarige man uit Purmerend. Eén van de andere verdachten komt ook uit Purmerend en is 44 jaar oud. De laatste verdachte is 59 jaar oud en komt uit Oostzaan.
Hoewel de marechaussee verder weinig informatie naar buiten wil brengen over de zaak - het onderzoek is nog niet afgerond - weten we al wel dat er een vuurwapen werd gevonden in de woning van de 44-jarige verdachte.
Je vraagt je af of het mogelijk is dat er meer mensen bij betrokken zijn. Afhankelijk van het aantal kilo gesmokkelde drugs is het namelijk best aannemelijk dat er een hele organisatie achter zit, met mensen die de drugs produceren, mensen die het vervoeren, dan mensen die het smokkelen (naar of van Schiphol), en vervolgens mensen (koeriers) die de drugs afleveren bij verkopers: drugdealers. Als het balletje eenmaal begint te rollen kan de politie wellicht - en hopelijk - meerdere mensen pakken.
Hieronder een infographic over de grootte van de internationale drugshandel. Zoals je kunt zien gaat het echt om ongelooflijke bedragen.
How-big-is-drug-trade
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten