Tweede golf nu al merkbaar voor de economie! Economen: 'we hebben perspectief nodig'

Tweede golf nu al merkbaar voor de economie! Economen: 'we hebben perspectief nodig'

Coronavirus kost geld. Bron: Shutterstock.

Net zoals bij de eerste golf blijven steeds meer mensen thuis, wat voor winkeleigenaars een ramp is natuurlijk. Ook nu zien economen de rampzalige cijfers die we in de maanden maart en april hadden opnieuw ontstaan. Jasper Lukkezen, econoom, pleit daarom ook voor meer duidelijkheid vanaf de overheid. Die moeten meer planmatig gaan werken en ook communiceren.

Als a gebeurt, dan doet de overheid b. Als iedereen dit weet, dan kan de economie - de bedrijven, ondernemers etc. - hierom heen spelen.

"We hebben perspectief nodig", zegt Lukkezen. "Economie is verwachtingen, en die verwachtingen moeten gemanaged worden. Breng scenario's naar voren, en zeg wat voor maatregelen je in verschillende scenario's inzet. Dan kun je wat onzekerheid uit de markt wegnemen en help je de investeringen weer op gang."

Barbara Baarsma, directeur Rabobank Amsterdam, is ook bang voor andere neveneffecten van de crisis. Zoals het aantal stijgingen aan burn-outs.

"Als het kabinet oproept om thuis te werken, dan maakt dat voor mensen met een mooie werkplek thuis niet zoveel uit. Zeker niet als ze een fijne gezinssituatie hebben. Maar alleenstaanden kunnen in een sociaal isolement terechtkomen en lopen een groter risico op een burn-out."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties