Victorie voor toeslagenouders! Kamer neemt PVV-motie aan om overheid schulden over te laten nemen

Victorie voor toeslagenouders! Kamer neemt PVV-motie aan om overheid schulden over te laten nemen

Veel geld wordt uitgedeeld. Bron: Shutterstock, Inc.

Ontzettend goed nieuws voor de tienduizenden gedupeerden van de toeslagenaffaire: de PVV-motie die moest zorgen dat de overheid de private schulden van de gedupeerden overneemt, is nu door een meerderheid in de Tweede Kamer aangenomen.

Victorie voor toeslagenouders! Kamer neemt PVV-motie aan om overheid schulden over te laten nemen

Het zal een duur geintje gaan worden, maar dat is dan maar zo. De gedupeerden zijn door de overheid in deze situatie gekomen en dan zorgt de overheid er ook maar voor dat ze het weer rechttrekken. Dankzij de PVV lijkt dit nu te gaan gebeuren. Alleen D66, VVD en CDA schaarden zich niet achter een tekst van Wilders om de toeslagenslachtoffers ruimhartiger te compenseren

Het kabinet en de overheid blijven namelijk maar stuntelen met de wijze waarop de gedupeerden zouden worden gecompenseerd, waardoor ze de zaak eigenlijk ook nog eens wisten te verergeren. De beloofde initiële compensatie van 30.000 euro voor iedere gedupeerde dreigde namelijk te worden opgeslokt door de Belastingdienst zelf en private schuldeisers, zoals verhuurders en energiebedrijven.

De Belastingdienst gaf de gedupeerden toen ook nog eens een trap na door te komen met een regeling waarmee ze slechts tienduizend euro mochten houden. Dat leidde ertoe dat er werd besloten om de schulden die de slachtoffers bij de overheid hadden, kwijt te schelden. Maar dat was natuurlijk niet genoeg, want de schulden die de slachtoffers door de toeslagenaffaire bij private schuldeisers hebben, liep in veel gevallen op tot ruim een ton (of zelfs méér!).

En wat óók mooi is, want hier stribbelde het kabinet ook flink tegen, is het feit dat de Kamer heeft besloten om de schaderegeling ook te laten gelden voor de partners, ex-partners en de kinderen van de gedupeerden. Die mensen zitten nog steeds in de shit en er is nog steeds veel te weinig overgemaakt, maar een degelijke oplossing is nu dan toch echt binnen handbereik. Dat werd ook echt wel tijd, maar mooi dat er eindelijk schot in de zaak zit!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties