U vraagt zij draaien: ISIS roept op tot aanvallen met knuppels, twee dagen later is het zo ver

Geen categorieaug 25 2016, 20:00
Als ISIS oproepen doet tot aanslagen en ander geweld, is het tegenwoordig eerder regel dan uitzondering dat dat opgevolgd wordt.
Wie denkt dat ISIS geen directe invloed op de gang van zaken in Europa heeft, zit er helaas ontzettend naast. De duizend-en-één massaverkrachters, - moordenaars en -plunderaars zijn namelijk meer dan tevreden met de wandaden van hun leden in plaatsen als Nice en Orlando. Het 'mooie' aan deze aanslagen vonden ze dat hun strijders met "weinig middelen" zoveel slachtoffers wisten te maken, wat ze berichtten in een video die nog eens even beelden toont van de vrachtwagen die de moordpartij in Nice aanrichtte. Zo moeilijk was het niet volgens de video:

Het belangrijkste is om niet te twijfelen of op te geven. Laat het je doel zijn om de ongelovigen te doden, of dit proberende te sterven. (...) Verzin geen excuses dat je geen toegang hebt tot een wapen. Volg in plaats daarvan het voorbeeld van de Nice-aanvaller, die met een idee kwam dat totaal niet verwacht werd door de ongelovigen met al hun beveiliging en veiligheidsdiensten.

De moraal van de video: iedereen kan het, dus grijp je huis-tuin-en-keukengerei en vermoord vandaag nog een stel 'ongelovigen'! Een honkbalknuppel, schroevendraaier of boor, zoals getoond in de video, het is allemaal prima.
Helaas werd er al snel gehoor gegeven aan deze oproep, wat - tot mijn grote spijt - weer eens aantoont dat iedereen die ontkent dat ISIS ook hier mensen inspireert, er ontzettend naast zit. De Vlaamse Marc Lombaert werd twee dagen na de oproep het slachtoffer van een dergelijke aanval. De vrachtwagenchauffeur was op weg naar Calais toen zijn wagen tot stilstand gebracht werd op de snelweg, die geblokkeerd was door migranten met honkbalknuppels. Ze maakten hem duidelijk dat ze hem en zijn wagen zouden toetakelen als hij hen niet zou toelaten tot de laadruimte van zijn voertuig. Zoals vele andere asielzoekers waren ook zij voornemens naar het Verenigd Koninkrijk te reizen, maar dan op een minder legale manier.
Deze mannen hadden het gelukkig deze keer niet voorzien op het leven van deze man, maar het is niet uit te sluiten dat ze dat in het vervolg wel zullen hebben, bij wie dan ook. Deze gekken zijn hier nu al, maar het minste wat we kunnen doen is het probleem bij de bron aanpakken, en dat is door ISIS zelf aan te vallen met alles wat we hebben. Als zij niemand meer kunnen inspireren tot wandaden, zijn we immers al een hele stap vooruit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten