U moet voor het homohuwelijk zijn

Geen categorieaug 03 2013, 17:45
Minister Bussemaker gaat veel geld over de balk smijten om allochtonen er van te overtuigen dat het homohuwelijk helemaal top is. Sinds wanneer schrijft de overheid voor wat u en ik moeten vinden?
Ik wil het in dit artikel niet hebben over het homohuwelijk an sich en de al dan niet morele bezwaren die in te brengen zijn tegen dit huwelijk. In Nederland wordt over dit (zeker in het verleden) beladen onderwerp nog steeds heel verschillend gedacht. Dat is helemaal niet raar. Ons land ging pas dertien jaar geleden overstag en was daarmee het eerste land ter wereld.
Ik wil het wel hebben over onze meningsvrijheid. Want langzaam wordt er aan de poten van die meningsvrijheid gezaagd. Er zijn veel mensen die van Nederland graag één grote eenheidsworst maken. Dat mag! Als u als burger van dit land uw straat wil overtuigen van het één of het ander, staat het u helemaal vrij een buurtbbq te organiseren en het gesprek met uw straatgenoten aan te gaan.
Bussemaker
Jet Bussemaker, als buurvrouw en burger, heeft in die zin dezelfde rechten als een ieder ander. Als zij vindt dat vrouwen vooral moeten werken en minder tijd aan hun gezin besteden, dan moet ze dat vooral zeggen. Mensen die het daar niet mee eens zijn, laten zich dan ook horen. Het wordt echter anders als minister Bussemaker haar mening gaat opdringen aan anderen en daarvoor belastinggeld gebruikt. In dit land hebben we meningsvrijheid, we hebben het recht om die mening te uiten (binnen de wettelijke kaders). Als u tegen abortus bent, is dat uw goed recht. Hetzelfde geldt voor het homohuwelijk.
Minister Bussemaker denkt daar echter anders over. Zij gaat 800.000 zuurverdiende euro's, van u en mij, investeren om allochtonen te overtuigen van het homohuwelijk.

Volgens Bussemaker keurt minder dan een derde van de Turkse en Marokkaanse Nederlanders het homohuwelijk goed. Bussemaker: 'Je kunt de mentaliteit niet in een klap veranderen, maar je kunt wel een steentje bijdragen om de discussie de goede kant op te helpen.'

Met andere woorden zegt minister Bussemaker hier: 'U moet voor het homohuwelijk zijn!'
Stramien
Ik vind dit een hele foute ontwikeling. Nederlanders moeten van de PvdA-minister allemaal hetzelfde denken over het homohuwelijk. Als mensen afwijken van dat bepaalde stramien, investeert de overheid gewoon tonnen om die mensen van gedachten te laten veranderen. Of, met de woorden van Jet Bussemaker (PvdA), "om de discussie de goede kant op te helpen". In welk project gaat dit kabinet de volgende keer geld steken om een discussie 'de goede kant' op te helpen? En wie bepaalt überhaupt wat de goede kant is? Heb ik twee weken geleden mijn belastinggeld overgemaakt aan minister Dijsselbloem (Financiën) om er voor te zorgen dat de overheid geld heeft om mij te overtuigen van het één of ander?
Nee toch?! Ja dus.
Komt nog bij dat dit natuurlijk weggegooid geld is. Je kunt moslims er met geld van proberen te overtuigen dat varkensvlees goed is, helpen doet het niet. Hetzelfde geldt voor deze discussie. Illustratief voor de manier waarop onze overheid omgaat met het geld van de burger. We verhogen de BTW, dan kunnen we geld stoppen in zinloze projecten die lang van z'n leven niets opleveren.
Betutteling
De betutteling van onze politie gaat overigens zo mogelijk nog verder. Een cabaretier(!!!), met wel 500 volgers, werd door de politie opgebeld over de volgende tweet: 'Zo, straks lekker naar ?#?Artis?, homo’s kijken. Of nee, aapjes ! Haal die twee nog altijd door elkaar. Echt nodig hoor, zo’n ?#?gaypride?' De cabaretier over het het telefoontje van de politie:

Stam zegt tegen ThePostOnline dat hij zaterdagochtend om half elf werd gebeld door de politie. “Ze zeiden: we monitoren de boel omdat we de Gay Pride leuk willen houden. We begrijpen dat je cabaretier bent en dat het een grap is, maar we vrezen dat allochtonen meelezen en dit soort tweets misbruiken om rotzooi te trappen. Ik moest het bericht weghalen of anders zou er aangifte worden gedaan.”

Paus
Je kunt van de tweet van Stam van alles vinden. Maar waar is de politie als er op twitter gespot wordt met Jezus? Of met de paus? Of met reformatorische christenen die niet inenten? Waar is de Hermandad als men op twitter grappen maakt over de EO-jongerendag?
De politie wil het telefoontje aan de cabaretier niet bevestigen, maar ook niet ontkennen, meldt het Eindhovense Dagblad. Misschien is dit hele voorval een grap van de cabaretier (Stam zelf zegt op twitter dat het echt waar is). Hoe dan ook, ik hoop dat die 800.000 euro van Bussemaker wel een grap is. Die besteedt onze overheid maar aan nuttigere zaken.
Aan het opspeuren van mensen die homo's om hun geaardheid in elkaar slaan, bijvoorbeeld.
U kunt mij ook volgen op twitter onder de naam @MeijerHerman
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten