Uitgeprocedeerde asielzoeker blijkt aanstichter brand Franse kathedraal in Nantes

Uitgeprocedeerde asielzoeker blijkt aanstichter brand Franse kathedraal in Nantes

Brandweer bestrijdt vuur en vlammenzee. Stockphoto via Shutterstock.com, door sandyman

Volgens Franse media was de man als vrijwilliger werkzaam voor het bisdom. Op de dag van de brand was hij verantwoordelijk voor het sluiten van de kathedraal. Het schrijft dat de man boos zou zijn geweest over het niet verlengen van zijn verblijfsvergunning.

Het is in ieder geval duidelijk dat het om brandstichting gaat, want het vuur is op drie plekken aangestoken. Ook waren er geen inbraaksporen ontdekt. De getuigenverklaring van de asielzoeker bevatte meerdere tegenstrijdigheden, waardoor hij alleen maar meer de aandacht op zich gevestigd kreeg. Means, motive and opportunity zijn allemaal aanwezig, niet zo gek dus dat iedereen naar de Rwandese asielzoeker kijkt. Toch is de man vooralsnog geen officiële verdachte en wordt alleen gehoord.

Ik denk dat ze dat zo aanpakken omdat het politiek natuurlijk nogal gevoelig ligt, helemaal voor Macron (die er al slecht voor staat). Frankrijk wordt namelijk al enkele jaren geteisterd door vandalisme en brandstichting, voornamelijk bij christelijke kerken en gebouwen. En als hij wordt opgepakt, zou dat ook wel eens effect kunnen hebben op zijn verdere asieltraject, al weet ik niet zo goed hoe dat in Frankrijk gaat.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties