Vaarwel

Geen categoriejun 11 2015, 16:30
Een uniek proces van collectieve zelfeducatie.
Beste lezers,
Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Ik was bij de oprichting van DDS een van de eerste auteurs. Ik heb in de loop der jaren misschien wel zo'n duizend stukjes voor DDS geschreven – veel over klimaat, energie en aanverwante zaken. De laatste tijd heb ik daarbij in toenemende mate versterking gekregen van coauteurs die tot een verrijking en verdieping heeft geleid van de behandeling van de materie waaraan mijn blog was gewijd.
Maar, zoals velen zullen hebben gemerkt, heeft DDS de laatste maanden een wat ander profiel ontwikkeld – luchtiger, minder diepgravend en met meer aandacht voor de 'human interest'. De aandachtsgebieden die ik behandelde en de wijze waarop ik dat deed, pasten minder goed in deze formule. Vandaar dat Joshua Livestro mij heeft verzocht over te stappen naar Jalta, waar ik – zij het minder frequent – mijn publicitaire activiteiten zal voortzetten.
Ik zou hierbij iedereen willen danken voor de steun die ik in de afgelopen periode heb mogen ondervinden. Dat geldt voor Joshua Livestro en de redactie van DDS, met wie ik altijd voortreffelijk heb samengewerkt. Maar dat geldt natuurlijk nog meer voor mijn vele trouwe en minder trouwe lezers die de moeite hebben genomen om kennis te nemen van wat ik op mijn lever had en vaak met hun commentaren hebben bijgedragen aan een uniek proces van collectieve zelfeducatie.
Ik bewaar daaraan de beste herinneringen en neem met weemoed afscheid. Maar de pijn van het afscheid wordt verzacht door de wetenschap dat wij elkaar in de toekomst weer kunnen ontmoeten. Want ik zal dus verder gaan op Jalta. Maar daarnaast zullen mijn coauteurs en ik op meer frequente basis bijdragen leveren aan de onvolprezen, meer gespecialiseerde website Climategate.nl.
Tot ziens dus!
Voor mijn eerdere DDS–bijdragen zie hier.
Noot van de redactie
Wij willen Hans buitengewoon bedanken voor zijn enorme inzet en deskundigheid. We hebben - net als onze lezers - bijzonder genoten van zijn (1500!) stukken voor De Dagelijkse Standaard. Hij heeft een bijzonder belangrijke rol gespeeld in het op de kaart zetten van het debat over klimaatverandering, wat tot een paar jaar geleden nog gegijzeld werd door de groene beweging die geen enkele tegenspraak duldde. DDS is bijzonder trots dat we Hans maar liefst zes jaar lang 'één van ons' hebben mogen noemen. We wensen hem het allerbeste en moedigen onze lezers aan hem voortaan te volgen op Jalta.nl en Climategate.nl.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten