Vakantiebaantjes nauwelijks voorradig

Geen categoriejul 10 2013, 18:00
Jongeren zonder werk.
Dit is natuurlijk niet best voor alle jongeren die wél de handen uit de mouwen willen steken, en niet gewoon willen teren op de zak van pa en ma:

Driekwart van de jongeren is van plan deze zomer te gaan werken, maar meer dan de helft (59 procent) kan geen vakantiebaantje vinden. Dit blijkt uit het woensdag gepubliceerde jaarlijkse vakantiewerkonderzoek van FNV Jong.

Ruim één op de vijf geeft aan dat zij steeds worden afgewezen bij sollicitaties. Verder zegt meer dan een kwart van alle jongeren dat zij ook bij hun oude vakantiewerkgever niet meer kunnen terugkeren. Die werkgevers kunnen dit jaar veelal geen extra krachten gebruiken tijdens de vakantieperiode.

De oorzaak is natuurlijk tweeledig: aan de ene kant is er gewoon minder consumptie tijdens de economische crisis, dus is er sowieso minder werk. Daarnaast worden dit soort laagbetaalde baantjes ook in belangrijkere mate gedaan door andere werknemers die bij hun oorspronkelijke en beterbetaalde baan zijn ontslagen.
Al met al is het zaak snel voor lastenverlichting te zorgen. Alleen dat kan de consumptie weer op gang krijgen, en daardoor de economie ook weer iets aanwakkeren. Dan zullen er wederom meer banen zijn; ook voor jongeren in de zomervakantie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten