Van Baalen over D66: 'We denken natuurlijk hetzelfde, maar dat zeggen we niet!'

Geen categorieaug 21 2013, 18:59
Van Baalen is keitrots dat hij VVD-kiezers al jaren voorliegt.
De grote man van de VVD in het Europees Parlement - Hans van Baalen. Ja, echt. Wie had dat een paar jaar geleden durven denken? - is zowaar uit de school geklapt over de politiek in Brussel en dan met name over zijn rol daarin. Dat bericht het RefDag vandaag (hele artikel lezen graag).
Uit zijn woorden blijkt dat Van Baalen en zijn hele partij met hem - ik herhaal het nog maar een keer: het gaat dus om de VVD - buitengewoon hypocriet bezig zijn. Ze draaien de kiezer bijvoorbeeld een euro-kritische loer, waarna ze heerlijk meestemmen met de eurofielen van D66. Ik citeer de man zelf maar even:

Het tweede wat Van Baalen naar voren brengt, is dat het verschil tussen VVD en D66 niet groot is. In Europa zitten de partijen in dezelfde liberale fractie. "Over negen van de tien dingen denken wij hetzelfde. Maar dat zeggen we natuurlijk niet in de campagne!"

Haha! Wat een grap Hans! Mooi hoor. En die domme eurosceptische kiezers iedere keer weer op de VVD stemmen! Wat een onnozele halzen!
Ik. Lig. In. Een. Deuk.
Niet alleen legt hij heel blij uit dat de VVD de kiezer voorliegt over haar Europese standpunten, maar Van Baalen voegt daar nog even tussen neus en lippen aan toe dat hij en zijn fractie hun ziel helemaal aan de federalist Guy Verhofstadt hebben verkocht, in ruil voor een paar mooie woordvoerderschappen.

"Hij is een federalist. Wij zijn dat niet. De Duitsers onderwierpen hem aan een kruisverhoor in Berlijn. Ik zei: We gaan eten. Ik heb als eis gesteld dat ik de beste woordvoerderschappen wilde hebben voor de Nederlandse liberalen: buitenlandse zaken en uitbreiding van de Unie voor mezelf en energie, industrie, transport, burgerrechten, interne markt en milieu voor de anderen. Verhofstadt heeft alle wensen ingewilligd".

Dat geloof je toch niet, Hansie!? Gaf hij jullie zomaar een paar mooie woordvoerderschappen? En daarvoor hoefden jullie alleen maar al je principes te verloochenen? Manneman, als dat geen fantastische deal is weet ik het ook niet meer. Prima gedaan hoor, meneer Van Baalen. Rubberen Rutte kan daar nog een puntje aan zuigen.
Triester kan natuurlijk bijna niet. De leider van de VVD-delegatie in het EP geeft publiekelijk toe dat zijn partij de kiezer tijdens campagnetijd keihard voorliegt en is daar nog trots op ook. Ik zeg u: als dit soort mensen niet heel snel uit de politiek worden gegooid is Nederland verloren. Er blijft dan niets over van onze economie, onze vrijheden en onze soevereiniteit. De laatste die het land dan verlaat mag het licht uitdoen.
Gelukkig is er mogelijkerwijs een oplossing voor dit soort problematiek. U kunt Van Baalen natuurlijk gewoon even e-mailen, zodat u hem kunt uitleggen wat u hier - als oud- of potentieel VVD-stemmer - van denkt. Roep hem tot de orde, laat hem weten dat u het niet oké vindt dat hij liegt en bedriegt en dat de VVD kiezers voor de gek houdt. Zijn e-mailadres is: [email protected].
Wat? Hoor ik daar iemand in de straat roepen dat het geen enkel nut heeft om hem te mailen? Oh. Laat maar dan.

De laatste onthulling betreft de manier waarop de Europarlementariër omgaat met alle e-mails die hij krijgt, onder andere van lobbyisten. "Na een eerste scan gooi ik driekwart weg, anders kom ik niet aan werken toe."

Wat geweldig dat zo'n principeloze man, die werkelijk geen ene zier geeft om de wil van de kiezer, de VVD-delegatie in het Europees Parlement leidt zeg. Daardoor kan een blind paard namelijk nog zien dat de VVD reddeloos verloren is. Zo hebben we toch nog iets om Van Baalen dankbaar voor te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten